fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

10 x besparen op autohuur

Kostenbesparende tips voor vliegtickets en accommodatie komen regelmatig voorbij, maar hoe zit dat met autohuur? Allereerst scheelt het veel geld en irritatie als je voor all-inclusive autohuur kiest. Alle verzekeringen zijn dan al vooraf geregeld en betaald, zodat je ter plaatse geen onverwachte kosten hebt. Maar ik geef je graag nog 10 andere bespaartips:

1. Boek slim qua timing

Een auto huur je altijd per 24 uur. Houd daar dus rekening mee met de ophaal- en inlevertijd. Als je vlucht bijvoorbeeld om 16.00 uur aankomt en je de auto voor een week huurt, boek dan vanaf 16.30 uur op dag 1 tot 16.30 uur op dag 8. Je betaalt dan voor 7 volle dagen. Geef je aan dat je de auto om 18.00 uur inlevert, dan betaal je voor die anderhalf uur een volle dag extra. Goed puzzelen met de tijden kan je dus een dag autohuur besparen. Wist je trouwens dat de kosten voor 7 dagen autohuur bijna altijd gelijk zijn aan 5 dagen? Goede deal!

2. Kies de juiste verhuurlocatie

De meeste mensen halen de huurauto op de luchthaven op. Handig om zo vanuit het vliegtuig je auto in te stappen. Maar wist je dat je bij het boeken kunt kiezen tussen ´kantoor op luchthaven´ en ´shuttle service´? Bij de eerste optie heeft de verhuurpartner een balie op de luchthaven zelf waar je je meldt om de papieren in orde te brengen. De auto´s staan dan op een nabijgelegen parkeerplaats voor je klaar. Bij een shuttle service word je eerst met een busje van de lokale verhuurder naar een kantoor vlakbij de luchthaven gereden. Dat kan in kosten schelen, omdat je je kunt voorstellen dat deze locatie minder prijzig is dan een kantoor midden op de luchthaven. En het hoeft niet meer tijd te kosten, meestal sta je niet lang te wachten op een shuttlebusje en duurt het ritje hooguit 10 minuten.

besparen op autohuur verhuurlocatie

3. Luchthaven vs. stadskantoor

De verhuurkantoren zijn niet alleen op luchthavens gevestigd, maar ook middenin steden, o.a. bij populaire hotels, stations of havens. Heel handig als je bijvoorbeeld eerst de stad wil verkennen en de huurauto pas later nodig hebt. Zo kun je op huurdagen en parkeerkosten besparen.

4. Reserveer op tijd

Hoe langer je wacht met het boeken van een huurauto, hoe duurder het meestal wordt. Verhuurders hebben een beperkt aantal auto´s op voorraad en verhogen de prijzen naar mate ze meer auto´s verhuren. Het kan dus zelfs zo zijn dat alle auto´s zijn verhuurd en jij achter het net vist als je pas ter plaatse een huurauto wilt boeken. Vooral in het hoogseizoen kan je dit overkomen op populaire autohuurbestemmingen als Portugal en Spanje. Reserveer je huurauto dus vooraf in Nederland al, zodat je weet waar je aan toe bent.

5. Extra bestuurder inclusief

Rijdt je reispartner ook? Zorg dan dat een extra bestuurder bij de reservering is inbegrepen. Op de meeste bestemmingen kun je voor een servicepakket kiezen inclusief tweede bestuurder. Dat scheelt kosten ter plaatse, die vaak per dag berekend worden.

6. Check gratis one ways

Bij het bepalen van je vakantieroute is het goed om te weten dat het mogelijk is de huurauto in de ene plaats op te halen en in een andere weer in te leveren. Hier berekent de lokale verhuurder soms wel kosten voor, omdat zij de auto weer terug moeten halen. Als dat zo is, staan die extra kosten aangegeven in het boekingsproces en in de huurvoorwaarden. Maar er zijn ook veel gratis one ways, bijvoorbeeld op populaire routes in Amerika.

besparen op autohuur tips roadtrip

 

 7. Kleinste auto niet altijd het goedkoopst

De kleinste autocategorie lijkt misschien de goedkoopste keuze, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. In bergachtig gebied rijdt een auto met sterke motor vaak zuiniger dan het kleinste model. En kun je dus uiteindelijk goedkoper uit zijn met een grotere auto.

8. Neem je eigen navigatie mee

Zonder navigatie naar de geboekte accommodatie of andere bestemming rijden kan een uitdaging zijn in een onbekend gebied. Daarom heb je de mogelijkheid om een GPS bij de huurauto te boeken. De kosten daarvan kunnen echter oplopen en moeten ter plaatse worden betaald, tenzij je voor het GPS pakket van Sunny Cars kiest, waarbij het navigatiesysteem bij de all-inclusive prijs is inbegrepen. Om kosten te besparen kun je natuurlijk ook je eigen GPS van thuis meenemen of een navigatie-app op je smartphone zetten. Controleer dan wel even of jouw vakantiebestemming erin is opgenomen.

9. Let op de tankregeling

Bij autohuur moet je altijd opletten welke tankregeling is inbegrepen. Sommige lokale verhuurders hebben er helaas een handje van om extra geld te verdienen met trucs als het aftanken van je auto na inlevering en daar absurd hoge prijzen voor te rekenen. Voorkom dit door te kiezen voor een full-full (FF) of full-paid (FP) tankregeling. Bij FF haal je de auto op met volle tank en lever je deze ook zo weer in. De brandstofkosten heb je dan volledig zelf in de hand. Bij FP is één gratis tank brandstof bij de huurprijs inbegrepen.

besparen op autohuur tips tankregeling

10. Neem een opblaasbaar zitje voor je kind mee

Als je met jonge kinderen reist, zijn kinderzitjes verplicht. Een accessoire dat je vooraf kunt reserveren bij de huurauto. Je betaalt dan de extra kosten ter plaatse en die kunnen behoorlijk oplopen. Om deze kosten te besparen, kun je ook je eigen kinderstoel of zitverhoger meenemen. Dat kan veel gedoe zijn, maar er bestaan bijvoorbeeld handige opblaasbare zitverhogers die weinig ruimte in je bagage in beslag nemen.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou