Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

10 x highlights Mallorca

Het Spaanse vakantie-eiland Mallorca was ruim twintig jaar geleden de allereerste bestemming waar je via Sunny Cars een auto kon huren. En na al die tijd is het nog steeds een van de populairste autohuur bestemmingen. Waar ligt dat aan vraag ik me af? Wat maakt dit eiland zo speciaal? Ik ben er zelf nooit op vakantie geweest, dus ik pak mijn favoriete reisgids er bij om een antwoord te zoeken op deze vraag. Aan de hand van tips door locals kun je in de 100% Mallorca gids de leukste adresjes vinden om te eten, logeren of winkelen, maar ook leuke dingen om te doen en welke bezienswaardigheden je niet moet overslaan. Om er achter te komen waarom elk jaar weer zoveel vakantiegangers naar Mallorca reizen, richt ik me vooral op de highlights. Dit is volgens de reisgids de top 10:

 1. Bewonder de kathedraal La Seu in Palma.

  In 1230 begon men in opdracht van koning Jaume I met de bouw van deze kathedraal, die in 1601 werd voltooid. Het roosvenster is met 11,5 meter doorsnede het grootste ter wereld. Gaudí heeft later verschillende elementen aan het interieur toegevoegd, zoals de kroonluchters, de doornenkroon boven het altaar en de mozaïeken. De kapel rechts van het altaar, onthuld in 2007, is van de schilder en beeldhouwer Miquel Barceló (Felanitx, 1957). In keramiek beeldt hij daar het wonder van de vijf broden en de twee vissen uit.

  La Seu Kathedraal op Mallorca

 2. Voel je kasteelheer op Castell de Bellver.

  Aan de zuidwestkant van Palma ligt deze 14e-eeuwse gotische burcht, gebouwd in opdracht van koning Jaume II. Het is de enige ronde burcht van Europa. Er zijn vier ronde torens, waarvan er één – de Torre de l´Homenatge – verbonden is met het hoofdgebouw door middel van een brug. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Rondom de burcht ligt een groot park waar je prachtig kunt wandelen.

  Castell de Bellver op Mallorca cirkel

 3. Reis met de oude trein Palma-Sóller door de bergen.

  Vlak bij het Plaça d´Espanya vertrekt een aantal keer per dag een meer dan honderd jaar oude, houten trein naar Sóller. Deze trein bracht vroeger de sinaasappels van Sóller naar Palma, en rijdt nu de toeristen heen en weer. Het spoor is slechts 914 millimeter breed. Op het 27,3 kilometer lange traject rijd je door maar liefst 13 tunnels. Zodra je de stad verlaat, begint het landschap langzaam te veranderen. Het stuk tussen Bunyola en Sóller is het mooist: dan rijdt de trein door de Serra de Alfàbia.

  Trein in Soller Mallorca

 4. Huiver op de stropdasbocht naar Sa Calobra.

  Wat niet mag ontbreken tijdens een vakantie op Mallorca, is een bezoek aan dit strand, waar de spectaculaire bergkloof Torrent de Pareis in zee uitkomt. Vanwege zijn grote pracht en de spannende ‘stropdasbocht’ ernaartoe, worden de toeristen hier met busladingen tegelijk heen gebracht. Ga heel vroeg in de ochtend, of juist in de namiddag, als de meeste mensen alweer terug naar hun hotel zijn.

  Sa Calobra Rotsen aan het water Mallorca

 5. Ga naar Cabrera met de speedboot.

  Parque Nacional de Cabrera is een beschermde eilandengroep, uitsluitendtoegankelijk met daartoe aangewezen bootmaatschappijen. Er mogen maximaal tweehonderd bezoekers per dag komen, dus vooraf reserveren is noodzakelijk. Je vaart naar de haven van het grootste eiland, Cabrera Gran. Je kunt er wandelen (met of zonder gids), de oude uitkijktoren van het fort beklimmen, zwemmen en snorkelen. De onderwaterwereld is prachtig, neem wel zelf snorkels mee! Op de terugweg vaar je in de imposante blauwe grot, waar je ook even kunt zwemmen. Er is een cafetaria in de haven en sinds maart 2014 kun je maximaal twee nachten slapen bij Albergue de Cabrera, in eenvoudige kamers in de oude legerbarakken.

  Cabrera vuurtoren aan rots

 6. Koop vis in de haven van Cala Figuera.

  Deze schilderachtige vissershaven ligt in een lange, smalle baai. Dagelijks komt om 16.00 uur de visvangst aan wal. Om 17.00 uur start de verkoop. Kijk hoe de vissers op de kade de kleurige netten boeten. Wandel daarna langs de baai en bekijk de authentieke vissershuisjes met botenhuizen.

  Haven met bootjes in Cala Figuera Mallorca

 7. Ontdek het klooster Cura en overzie heel Mallorca.

  Santuario de la Mare de Déu de Cura is één van de drie kloostercomplexen in Randa. Het staat op de top van de Randaberg (543 m). De eerste kapel stamt uit de 11e eeuw. De wijsgeer Ramón Llull heeft hier in de 13e eeuw als kluizenaar gewoond en een Latijnse jongensschool gesticht. In de oude school zit nu een herberg. Er is ook een winkeltje, waar je bijvoorbeeld likeur kunt kopen.

  Cura en Randa uitzicht over Mallorca

 8. Proef wijn bij Macià Batle in Santa Maria del Camí.

  Bezoek deze bodega en zie in de fabriek hoe wijn geproduceerd en gebotteld wordt. Je kunt er zonder rondleiding doorheen lopen: langs de grote metalen vaten naar de wijnkelder beneden, waar de wijnvaten staan, en langs de embotellador, waar de wijn in flessen gaat. Je komt uit in het winkeltje.

  Santa Maria Del Cami Wijn Mallorca

 9. Ga zonnen op Es Trenc, het laatste ongerepte zandstrand.

  Aan de zuidkust ligt het beroemdste strand van Mallorca: Es Trenc. Het is het laatste strand dat nog in oorspronkelijke staat is. Hier zijn dus geen boulevards en hotels, wel een prachtig kilometerslang zandstrand. Volg de MA 6030 en neem de afslag Ses Covetes. Het smalle weggetje door de landerijen verraadt dat dit strand vroeger heel stil en onbekend was. Het is nu een echte trekpleister. Het strand is prachtig en de zee helder en blauw. In de zomer is het er druk, in voor- en naseizoen is het ook voor rustzoekers aangenaam.

  Es Trenc wit strand Mallorca

 10. Geniet van de zonsondergang bij Estellencs.

  Dit dorp, met maar driehonderd inwoners, ligt in een van de mooiste gebieden van de westkust van Mallorca. De valleien in de omgeving zijn helaas flink aangetast door een grote brand in 2013.

  Zonsondergang op zee in Estellencs Mallorca

  Klinkt goed toch? Daar zitten zeker een aantal highlights tussen die mij aanspreken, zoals de spectaculaire route naar Sa Colabra, wijn proeven bij Macià Batle, terug in de tijd in een kloostercomplex of kijken hoe ze heerlijk verse vis verkopen in de haven van Cala Figuera. Kortom, er valt genoeg te beleven op dit eiland.

Ilse Hage

Marketing coördinator

Ilse is Marketing Coördinator bij Sunny Cars en is daarnaast een reiziger in hart en nieren. Citytrips, rondreizen, roadtrips... Ze is van alle reismarkten thuis. Er zijn dan ook weinig plekken op de wereld die ze nog niet heeft ontdekt.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou