fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

3 gratis one ways in Amerika

Route 66, de 17 Mile Drive, Highway 1 over de Florida Key en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal legendarische autoroutes in de Verenigde Staten. Als het motto ´Met een huurauto zie je meer´ ergens opgaat, dan is het wel in dit land. De ideale bestemming voor roadtrips. En hoe handig is het dan om je auto in de ene plaats op te kunnen halen en in een andere weer in te leveren om nog meer uit je vakantie te halen. Een one way heet dat in autohuurjargon.

Drie populaire en gratis Amerikaanse one ways op een rij:

San Francisco – Los Angeles (of andersom natuurlijk)

Amerika one way-yosemite

Een van de mooiste kustroutes van Amerika. Vooral het stuk over de 17-Mile Drive op het schiereiland Monterey wordt gekenmerkt door prachtige uitzichten. Je kan er ook voor kiezen om van de ene naar de andere wereldstad te rijden door het binnenland. Dan kom je beroemde nationale parken tegen als Yosemite. Een must see, met een prachtig ongerept berglandschap, Yosemite Valley, watervallen en de indrukwekkende sequoia´s. Dat zijn die gigantische mammoetbomen waar soms zelfs wegen dwars doorheen lopen. Krijg je geen genoeg van die reuzenbomen, dan is een stukje verderop het Sequoia National Forest wat voor jou. Een andere aanrader is rijden door het desolate Death Valley. Maar Californië heeft nog veel meer te bieden, zoals de wereldberoemde stranden van Santa Monica en Venice Beach. En vergeet San Francisco en LA zelf natuurlijk niet.

Orlando – Miami

Amerika one way Miami Auto

Ook populair is deze one way in Florida, de Sunshine State. Onderweg kun je net als de bewoners in bij voorkeur een cabrio cruisen over de eindeloze boulevards. Pret hebben in Disney World of met een hovercraft door de Everglades varen op zoek naar alligators en krokodillen. Voor autoliefhebbers is een bezoek aan het racecircuit van Daytona Beach een hoogtepunt. Of een combinatie van deze activiteiten, het kan allemaal. Ook de rit van Miami naar de Florida Key behoort tot een van de mooiste van Amerika. Met bruggen zijn de vele eilandjes aaneengeschakeld. Dat levert hele mooie plaatjes op onderweg! One ways in Florida zijn gratis, met uitzondering van huur in Cape Canaveral.

Los Angeles – Phoenix  

Amerika one way californie weg

Deze one way is perfect voor een rondreis langs gok- en entertainmentparadijs Las Vegas en de indrukwekkende Grand Canyon. Afhankelijk van hoe lang je vakantie is, kun je nog een stukje noordelijker doorrijden naar de rode rotsen van Zion en Bryce Canyon, zeker de moeite waard! Tussen LA en Phoenix ligt ook Joshua Tree National Park, ook mooi voor een stop onderweg. Hoogtepunt hier zijn de bijzondere bomen waar het park naar is vernoemd: de Joshua Trees. Die groeien alleen in het dorre woestijnlandschap hier, nergens anders.

Kosten one way

Een mooi rijtje voor op je bucketlist. En goed nieuws, want alle one ways binnen Californië (vanaf luchthavens) zijn gratis. Hetzelfde geldt voor Florida. Aan de overige one ways, dus ook die van Los Angeles naar Phoenix in Arizona, kunnen wel extra kosten zijn verbonden. Dat hangt af van de lokale partner. Bij één van hen is ook deze one way tussen Los Angeles en Phoenix gratis. Tip: vergelijk de one way kosten dus altijd om de voordeligste eindprijs te berekenen, je vindt ze in de huurvoorwaarden die je tijdens het reserveringsproces kunt aanklikken.

Huurvoorwaarden one way kosten


Begrensde mogelijkheden

Het land van de onbegrensde mogelijkheden stelt in het geval van autohuur wel degelijk zijn grenzen. Zo kun je tijdens je roadtrip door het zuiden van de Verenigde Staten geen uitstapje maken naar Mexico. Althans, niet met je huurauto. Die moet met zijn vier wielen in Amerika blijven. Behalve als je in het noorden de grens over wil naar Canada. Dat mag wel gewoon en is zelfs kosteloos. Alleen wel even bij de reservering aangeven dat je dit van plan bent.

Wil je nog meer tips en uitgebreide autoroutes in de USA die je kunt downloaden? Kijk dan hier.

Ilse Hage

Marketing coördinator

Ilse is Marketing Coördinator bij Sunny Cars en is daarnaast een reiziger in hart en nieren. Citytrips, rondreizen, roadtrips... Ze is van alle reismarkten thuis. Er zijn dan ook weinig plekken op de wereld die ze nog niet heeft ontdekt.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou