Zoek de winterzon op! 3 x warme bestemmingen

Als de zomer voorbij is en de koudere maanden komen er weer aan, denken we toch altijd met weemoed terug aan die fijne, warme tijd. Maar wie zegt dat je niet gewoon de zon kan opzoeken? Er zijn namelijk genoeg plekken die zich perfect lenen voor een heerlijke vakantie naar de winterzon. Mét huurauto natuurlijk, want alleen op die manier kun je alles uit je vakantie halen en de mooiste plekken van je bestemming ontdekken.

Laten wij nou toevallig drie zonnige winterbestemmingen hebben opgesomd, waar je het geheid warmer van krijgt!

Curaçao

Curacao zonbestemming

Het is zo’n 9 uurtjes vliegen naar het zonnige Curaçao, waar je maar liefst 8 uur per dag kunt genieten van een gemiddelde temperatuur van 28,5°C! Even afkoelen in de zee is er lastig, met een zeewatertemperatuur van 27°C. Lekker zonnebaden? Ga dan voor de allermooiste strandjes naar de Kleine Knip en de Grote Knip. Op beide strandjes krijg je echt een Bountygevoel! Wit zand, een azuurblauwe zee en een achtergrondmuziekje van de kabbelende golven… Hou je van rustige stranden? Ga dan naar Kleine Knip. Hier zijn weinig tot geen faciliteiten en het is er rustiger.

Natuurlijk mag een kleine roadtrip op Curaçao niet ontbreken. Want ja, ook op het kleine eiland vier je optimaal vakantie met een huurauto voor de deur! Een mooie route is die van Willemstad naar het Westpunt. Onderweg kom je niet alleen mooie stranden tegen, maar ook een aantal bijzondere natuurparken. En nabij Sint Willibrordus kun je flamingo’s spotten. Hoe leuk!

Gran Canaria

Gran Canaria zonbestemming

Slechts 4,5 uur vliegen en je stapt uit op het warme Gran Canaria. De gemiddelde temperatuur tijdens de wintermaanden is hier 21,3°C. Even zwemmen? Dat kan met een beetje geluk nog wel.

Ben je op vakantie met je geliefde? Dan mag een bezoekje aan Playa de Amadores, het strand van de geliefden, niet uitblijven. Het geelgouden strand ligt aan een brede baai met kristalhelder water. De middag afsluiten met een mooi glaasje wijn of een smakelijke cocktail? Achter het strand vind je diverse restaurantjes en barretjes. In de buurt van het strand, in Puerto de Mogan, wordt twee keer per week een leuke markt gehouden. Ook gezellig om een middag te struinen.

Florida

Florida zonbestemming

Het is zo’n 13 uur vliegen naar Miami. Best een lang stuk, maar daarna kun je wel op en top genieten van de winterzon! Overdag is het in Florida een fijne 22°C, het zeewater is een graadje of 23 en je kunt elke dag genieten van maar liefst 7 zonuren.

Florida hoort ook zeker in dit rijtje met winterzonbestemmingen thuis. Het is dan misschien niet een bestemming waar je enkel op het strand gaat liggen zonnebaden, maar je kunt tijdens het roadtrippen wel optimaal genieten van een aangename temperatuur. Zo kun je Miami bezoeken, vervolgens naar Orlando en natuurlijk niet te vergeten: The Florida Keys. En ja, daar kun je uiteraard lekker zonnen, bootjevaren of snorkelen.

Wat is jouw favoriete zonbestemming tijdens de sombere wintermaanden?

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.