3x dit moet je doen in Andalusië

Op naar Spanje! Heb je al een vakantiebestemming gevonden voor deze zomer? Misschien kun je Spanje dan wel op je lijstje schrijven, of beter gezegd: Andalusië. Nee je hoeft niet uren in het vliegtuig te zitten om een verrassende vakantie te beleven. Nog geen 2000 km verderop is er ook genoeg te zien, te proeven en te doen. Ga je mee naar Andalusië?

Grand tour

Je hebt Andalusië nooit helemaal beleefd zonder de grote drie te bezoeken: Granada, Cordoba en Sevilla. De invloeden van de Moren vind je hier nog steeds, vooral in de bouwstijlen. Het hoogtepunt is het Alhambra in de vroegere koningsstad Granada. Of doen we dan de beroemde moskee De Mezquita in Cordoba tekort? Cordoba was in de tijd van de Moren de op een na grootste stad van Europa en de moskee toen de grootste na Mekka. Sevilla is nu een levendige studentenstad en een bezoek meer dan waard. Uit de tijd van de Moren vind je hier La Giralda, de toren van de kathedraal en het paleis Alcázar.

Alhambra

El Torcal

De Sierra Nevada is het bekendste natuurgebied in Andalusië. Veel minder bekend is nationaal park El Torcal de Antequera dat in de buurt van Málaga ligt en vooral bekend is om zijn kalkstenen rotsen. Volg de gele of groene route en je komt uit bij uitkijkpunt Mirador de Ventanilla voor een spectaculair uitzicht. Door de ligging is het vaak mistig in Torcal, maar op een heldere dag kijk je tot aan de baai van Málaga en met een beetje geluk zie je zelfs Afrika liggen. Ook zijn er veel dieren zoals vossen, schorpioenen, adelaars en uilen. De beroemde roze flamingo’s vind je in noordelijker gelegen natuurreservaat Fuente de Piedra.

El Torcal

Specialiteiten

Andalusië heeft een heel eigen cultuur met eigen gebruiken. Stierenvechten is er daar een van. Hoewel niet onomstreden – in Barcelona is het zelfs verboden – is Andalusië nog steeds de bakermat van de corrida en worden er nog regelmatig gevechten gehouden. Van vrolijker aard is de flamenco, een samenspel van dans en muziek. Er zijn meer dan 50 stijlen. Ze drukken pijn en ellende, maar ook vreugde en emotie uit. De nationale drank is sherry, of beter gezegd jerez. Ze eten er het liefst tapas bij, de andere nationale trots. De beschermheiligen worden hier geëerd met processies. De belangrijkste is de Semana Santa rond Pasen.

flamenco

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.