3x dit moet je doen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is en blijft een bijzondere bestemming. Het landschap, de cultuur, het klimaat… Allemaal heel antrekkelijk natuurlijk. Maar de uitgestrektheid van het land is natuurlijk ook erg bijzonder. Hoe gaaf is het om vanuit een luchtballon mooie foto’s van je vakantiebestemming te maken? We hebben weer wat leuke tips voor je verzameld!

Durban per Segway

Een stad bezoek je meestal te voet. In Durban kun je ook een segway huren. Samen met een gids verken je de stad en kom je op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. En ook nog eens een heel stuk sneller dan wandelend. De tour begint in het voetbalstadion waar Oranje tijdens het WK in Zuid-Afrika actief was (the good old days…). Toch leuk om even aan het gras te mogen voelen. Vanuit daar ga je kriskras door de stad om uiteindelijk op de boulevard te eindigen. Tegen die tijd kun je zo goed met je segway overweg dat je even lekker kunt ‘flaneren’ langs de zee. Verrassend leuk!

Vanuit de lucht

Je moet er heel vroeg je bed voor uit, maar dan heb je ook wat. Met een ballonvaart over de Drakensbergen ontdek je Zuid-Afrika op een wel heel spectaculaire manier. Het prachtige landschap, de bijzondere kleuren komen het beste tot hun recht bij zonsopgang. Als je geluk hebt zie je vanuit de ballon de wilde dieren onder je voorbijtrekken. Adembenemend! Of zoals ze daar zeggen: Vroegoggend, sonsopkoms, die ongelooflike stilte word slegs nou en dan onderbreek deur die geblaas van die brander en af en toe ’n skril roep van ’n voël.

Dolfijnen spotten

Bij de kust van Durban zwemmen dolfijnen, walvissen en ja ook haaien. Wil je ze weleens van dichtbij zien, dan kun je vanuit Durban een boottochtje boeken. Eenmaal op de oceaan kan het spotten beginnen. Het scheelt een beetje per periode van het jaar, hoeveel kans je hebt, maar een school dolfijnen kom je meestal wel tegen. Voor walvissen heb je wat meer geluk nodig. De beste tijd daarvoor is de winter en de lente, want dan komen de walvissen naar de warmere Indische Oceaan om te baren. Vroeg op, want dan heb je de meeste kans

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Johan Van Schuylenbergh

5 maart 2018 | 11:31 am | Reageer op Johan Van Schuylenbergh

Graag hadden we in Zuid-Afrika een ballonvaart gedaan. Onze trip begint op 30/3/18 in Johannesburg en leidt ons via Krugerpark naar Sodwana Bay en vervolgens richting Ladysmith en Drakensbergen. Heeft U info waar we eventueel een ballonvaart kunnen boeken? Dank

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

6 maart 2018 | 4:03 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Johan,

Geweldig idee om een ballonvaart in Zuid-Afrika te maken! Drakensberg Ballooning kunnen wij aanbevelen :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.