3x Málaga met de wow-factor

Málaga is zoveel meer dan alleen een aanvlieghaven voor Andalusië, ja echt! De stad is een perfecte mix van oud en nieuw, heeft veel mooie pleinen, tuinen en parken én een haven met een moderne boulevard. En niet te vergeten, je kunt er ook nog eens lekker op het strand liggen. Lunchen met verse sardientjes? Check! Of een grote pan paëlla? Kan ook! En ‘s avonds in het oude centrum genieten van typische Spaanse tapas. Ook dat kan. De andalusische keuken is immers de allerbeste van Spanje, zeggen ze.

Dus ga je roadtrippen door Andalusië? Begin je vakantie dan eerst met een paar dagen in Málaga! Wij hebben alvast drie hoogtepunten voor je uitgelicht.

1. Autovrij historisch centrum

Historisch centrum Málaga

Het historisch centrum van Málaga is zeker moeite waard tijdens een bezoek aan Andalusië. De stad heeft zo’n 568.000 inwoners en wordt onder toeristen ook steeds populairder. Maar eigenlijk is in de stad zelf niet zo heel veel van die drukte te merken, mede door het feit dat het historische centrum autovrij is. Hoe fijn is dat? En nog een bijkomend voordeel: in Málaga kun je prima alle bezienswaardigheden per voet bereiken, het centrum is namelijk vrij compact.

Op zondag een dagje op het strand bivakkeren? Zorg dan dat je vroeg je plekje verovert. Op deze dag gaan de Málagueños graag met vrienden en familie naar het strand. Drukte (en gezelligheid) gegarandeerd!

2. Moorse vesting Alcazaba

Moorse vesting Alcazaba

Even terug in de tijd (naar de negende eeuw, om precies te zijn)? Bezoek dan het Moorse fort Alcazaba! Het fort ligt op een hoogte van 130 meter, dus een kleine klim is wel nodig om het mooie uitzichtpunt te bereiken. Plan je bezoek aan Alcazaba daarom aan het begin of einde van de dag in, want midden op de dag is het voor zo’n klim tijdens het hoogseizoen echt te warm. Eenmaal boven geniet je van een overweldigend uitzicht. Vanaf hier spot je het oude centrum, de moderne boulevard en de haven.

Wist je dat Picasso is geboren in Málaga? Niet gek dus dat je in deze stad het Picasso museum vindt. Dit is zonder twijfel het bekendste museum van Málaga.

3. De overdekte markthal Mercado Atarazanas

Markthal Málaga

Na een dag struinen en klimmen trek gekregen? Dan hoef je in Málaga niet lang te zoeken naar een plek waar je ultiem kunt genieten. Zo kun je in de markthal, Mercado Atarazanas, je geluk niet op als je honger hebt. Het leuke aan deze markthal is dat -ie ook geliefd is onder de Málagueños – je komt er dus niet alleen maar toeristen tegen. Even snel wat fruit halen voor on the go? Dat kan. Maar je vindt er ook leuke, kleine barretjes. Zo kun je tijdens het struinen af en toe even een tapasje proeven.

Heb jij de stad Málaga tot nu toe altijd overgeslagen, tijdens je roadtrip door Andalusië? Zonde! Volgende keer mag je deze stad echt niet overslaan :-).

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.