3x virtueel op vakantie vanuit je eigen huis

Op vakantie gaan: het leek nog nooit zo ver weg… Als gevolg van het coronavirus zijn we op dit moment aan huis gekluisterd en vakantieplannen maken staat even niet op de agenda. Dat weekje naar de Spaanse zon heeft plaatsgemaakt voor de tuinstoel en de rondreis door Amerika is vervangen door een wandelingetje door de woonwijk om de benen te strekken. We leven in een heel andere wereld dan een paar weken geleden en niemand weet hoe lang het gaat duren. Wisten we het maar!

Wél kun je alvast vooruit dromen over je volgende vakantie of roadtrip. Zodra we weer mogen reizen, kun je natuurlijk op ons rekenen voor je all-in huurauto! En tot die tijd kan je wegdromen over je volgende vakantiebestemming. Wij helpen je een handje en geven je 3 tips om virtueel op vakantie te gaan. Lees daarom snel verder!

1. Bekijk 5 Amerikaanse parken vanuit je luie stoel

shutterstock_739999840
Bryce Canyon in de Verenigde Staten. Nu even niet mogelijk om rond te wandelen, maar wel kun je het nu (virtueel) bewonderen.

The Hidden Worlds of the National Parks (een initiatief van Google) is misschien wel onze favoriet, want je kunt maar liefst vijf Amerikaanse parken bewonderen vanuit je luie stoel! En de beelden zijn adembenemend… Zo lijkt het net alsof je wandelt langs de Hawaïaanse vulkanen of dat je vanaf een klif zo richting de prachtige horizon staart in Bryce Canyon. Wees gewaarschuwd: de drang om later dit jaar óf volgend jaar naar een van deze parken te reizen is groot.

2. Op reis met video’s van Google Maps

Dat Google Maps ‘Street View’ heeft, weten we. Vaak bekijken we ons eigen huis ermee, kijken we alvast waar we moeten zijn voor een afspraak of gebruiken het om mooie plekjes op onze vakantie te zoeken en te pinnen. Gewoon, voor de leuk. Maar wist je dat je ook een ware reis met Google Maps kunt maken? Google heeft namelijk een aantal gave series die jou meenemen op avontuur! Zo kun je via hun YouTube-kanaal de Mont Blanc op, een hike maken in Nepal of naar de Piramides van Gizeh in Egypte. Maar dat is slechts het begin… Er zit absoluut een plek bij die op jouw bucketlist staat.

3. Je vakantiebestemming in 360 graden

mosselbaai-zuid-afrika
Ook de prachtige bestemming Zuid-Afrika is te bekijken in AirPano.

Nog zo’n mooi initiatief waarbij je virtueel kunt rondreizen: AirPano. Zij hebben de prachtigste 360 graden foto’s én video’s verzameld van veel verschillende bestemmingen, waardoor het net is alsof je vanuit een helikopter meekijkt. Je hebt keuze uit 143 video’s en 395 beelden van gletsjers en steden tot natuurparken en zelfs de onderwaterwereld. Heel gaaf en ons vakantiegevoel is weer wat opgekrikt!

Tip: Maak je kamer zo donker mogelijk, zodat je het gevoel hebt dat je in je eigen mini-bioscoop zit. Popcorn erbij en genieten maar!

Over wegdromen gesproken… Dat is in deze gekke tijden wel heel welkom. Even je ogen sluiten en denken aan de prachtige plekken die deze wereld te bieden heeft. Wij zijn ook gek op fantaseren over mooie vakanties en roadtrips. Daarom delen we volgende week een blog met je waarin we je laten wegdromen naar 5 prachtige bestemmingen. Lees je dan ook weer mee? Want dromen over reizen mag immers altijd! In de tussentijd kun je bijvoorbeeld ook deze blog lezen over 7 bestemmingen voor op je bucketlist.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.