fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

5 legendarische autoroutes in de USA

Denk ik aan de USA dan denk ik aan een roadtrip over oneindige wegen en slapen in motels. Deze 5 routes zijn klassiekers die zeker niet alleen op mijn bucket list staan:

1) Route 66

4000 kilometer van het oosten naar het westen van de USA – of andersom! Deze historische autoroute begon oorspronkelijk in Chicago (Illinois) en eindigde in Santa Monica bij Los Angeles. Daartussenin rijd je door Missouri, Oklahoma, Kansas, Texas, New Mexico en Arizona. Wel in een comfortabele huurauto natuurlijk. Alles over deze historische route vind je hier.

old chain of rocks brug route 66

2) Highway 1

Deze schitterende California State Route van 1000 kilometer staat op menig bucketlist. Niet zo gek, met van die hoogtepunten als Big Sur. Veel roadtrippers kiezen voor de route tussen San Francisco en Los Angeles. Waar je begint maakt niet veel uit, je gaat hoe dan ook genieten van je uitzichten. Al is het wel zo dat je vanaf San Francisco de meeste en mooiste zeezichten hebt.

legendarische autoroute highway one

3) Van de oostkust van New York naar Miami

2000 kilometer langs de oostkust, dat wordt een extra gave belevenis in een huurauto op maat. Start je in New York City, dan kun je praktisch rechtdoor rijden door New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, North Carolina, South Carolina en Georgia. Om vervolgens recht op Florida af te stevenen en aan South Beach in Miami zelf bij te tanken. Of – nog leuker – rij meteen door naar Key West. Je mag toch ongelimiteerd kilometers maken!

legendarische autoroute wilmington riverwalk

4) Appalachen

Van Mount Washington via Vermont en Connecticut naar New Jersey. Ach, dan ook maar meteen New York meepikken! Een veelzijdige route voor wie van grote porties Amerikaanse geschiedenis, fraaie landschappen, natuurparken, watervallen, kunst en ook idyllische plaatsjes houdt.

legendarische autoroute appalachen

5) Deep South

Voor muziekliefhebbers een must! Een muzikale roadtrip van Memphis naar New Orleans. Dat is bijna 700 kilometer genieten. Memphis is hometown van grote namen als Elvis Presley en Johnny Cash. Graceland blijft een populaire attractie, maar heb je daar geen zin in, dan rijd je toch rap door naar bluesstaat Louisiana. Snelweg 61 heet ook wel de Blues Highway en staat vol casino’s. In New Orleans kun je je muzikale hart ophalen met all that jazz, blues, gospel en mixen daarvan. Elke dag live, ook op straat!

legendarische autoroute usa memphis straat

Met Sunny Cars mag je een ongelimiteerd aantal kilometers rijden. Komt dat even van pas op deze klassiekers! Vaak is een gratis one way mogelijk: dan haal je de huurauto in de ene stad of staat op en lever je ‘m in een andere stad of staat weer in. Ideaal als je niet (perse) terug hoeft naar je startpunt of als je niet (ongeveer) dezelfde route terug wilt rijden.

 

Renske Mijderwijk

Marketing Coördinator B2B events & Joint Promotions

Van 2009 tot 2019 was Renske werkzaam bij Sunny Cars. Eerst op de Reserveringsafdeling, maar al snel maakte ze de overstap naar Marketing. De laatste jaren heeft ze vooral tripjes gemaakt in Europa, maar een verre reis staat nu wel bovenaan haar verlanglijstje.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou