5 must-do’s Toscaanse roadtrip

Er zijn maar weinig plekken die zo’n dromerig voorkomen als Toscane hebben. De prachtige uitzichten, de glooiende heuvels, de kilometers verre wijnranken en de pittoreske dorpjes, ze zorgen voor een reis die je niet snel vergeet. Reden temeer om in een fijne bolide te stappen en de schitterende omgeving te verkennen. Dit zijn volgens Viola van GirlsLove2Travel de absolute must-do’s als je een Toscaanse roadtrip maakt:

Must-do’s roadtrip Toscane by GirlsLove2Travel

1. Stop onderweg voor een wine tasting

Als je je blik over het glooiende landschap laat gaan zie je her en der tussen de wijngaarden ‘castels’: landhuizen met een kasteelachtig uiterlijk. Vaak worden hier wijnen gemaakt en verkocht en kun je voor een klein bedrag 4-6 wijnen proeven. Ben je fan? Dan kun je je favoriet gelijk mee naar huis nemen (en is je tasting zomaar gratis:).

Tip: probeer ook eens een olijfolie tasting.

2. Lunch off-road in Toscane

In Toscane vind je ongeveer in iedere bocht wel een zijweg met bordjes ‘Lunch place’ of ‘wine tasting’. Take it, want ze brengen je op de mooiste plekken.

Tip: vraag de gastheer/vrouw wat de favoriete producten op de kaart zijn. Meestal vertellen ze je precies wat ze die ochtend vers hebben binnengekregen.

3. Try local specialties

Italianen zijn helden als het om smaak gaat. I’m not talking fashion, I’m talking food! Als je onderweg de kans krijgt om anti pasti, wijn, pasta of ijs te eten: doe het! #omdatjehetwaardbent

4. Don’t forget the small towns

Als je over Toscane leest, gaat de meeste aandacht naar de grote steden. Logisch natuurlijk want daar zitten de vliegvelden. Gelukkig kun je tijdens een roadtrip overal stoppen. De Toscaanse slingerwegen voeren je namelijk niet alleen langs charmante steden (Florence, Siena, Lucca en meer) je rijdt ook door pittoreske dorpjes. En die zijn echt de moeite waard.

Tip: Stop bij een lokaal barretje (liefst met uitzicht) voor een echt Italiaans kopje koffie.

5. Neem de tijd

Toscane is zo mooi dat je bij ieder uitkijkpunt wel wil stoppen om foto’s te maken. Jezelf verplichten om volgens een tijdschema te reizen, zorgt er voor dat je juist mooie stukjes moet overslaan. Dus ‘Go with the flow’ en neem de tijd om je gevoel te volgen.

Tip: zorg dat je wat te drinken en te snacken in je auto hebt

 

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.