fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

6 tips voor Curaçao

Iemand die enthousiast uit eigen ervaring vertelt, overtuigt sneller. Herken je dat? Dat gaat natuurlijk ook op voor het verkopen van vakanties of autohuur. Een reisagent die ergens zelf is geweest en daar met een huurauto de leukste plekjes heeft ontdekt, kan je veel meer en geloofwaardiger tips geven dan een reisagent die er niet is geweest. Gebeurt dat ook nog op een enthousiaste manier, dan werkt het helemaal aanstekelijk. Met dit gegeven in ons achterhoofd, hebben we afgelopen september een leuke actie opgezet waarbij we op zoek gingen naar vijf reisagenten die Testrijder wilden worden. Om kans te maken vroegen we ze een carfie, een foto van zichzelf met een auto, in te sturen. Uit de vele leuke inzendingen kwamen vijf winnaars naar voren. In ruil voor een testrapport en verslag met reistips, hebben wij een gratis Sunny Car geregeld voor tijdens hun vakanties.

Erika Cieremans, reisagent bij Toerkoop Reisbureau Oud-Beijerland, is één van die gelukkige winnaars. Samen met haar ouders, zusje en aanhang vierde zij eind oktober vakantie in Curaçao en testte daar voor ons een Sunny Car. Naast het beantwoorden van een aantal vragen over de procedure van het ophalen van de betreffende huurauto, vroegen we ook wat de huurauto toevoegde aan haar vakantie in Curaçao, welke tips ze kan geven en hoe ze klanten aanraadt een huurauto te boeken.

6 tips Curacao- Schildpadden zien

Droomtip Curaçao

Dankzij een tip van een vaste reisbureauklant is een droom van Erika en haar familie om zeeschildpadden te zien, uitgekomen. Eindelijk, want er waren al heel wat duikvakanties aan vooraf gegaan zonder een glimp van dit bijzondere dier op te vangen. Maar nu bij Playa Lagun was het dus raak, ze hebben zelfs zoveel schildpadden gezien dat in één klap al die mislukte pogingen zijn goedgemaakt. Om de dieren niet te laten wennen aan de mens, hebben Erika en haar familie op gepaste afstand van deze droomervaring genoten.

Van zo’n prachtige snorkeltrip krijg je honger. Een bezoek aan Playa Lagun is heel goed te combineren met het restaurant Karakter. Om er te komen moet je een lange weg volgen. Aan het einde word je opgewacht door een bewaker die de poort voor je opent als je aangeeft dat je komt eten. Hier heeft de familie Cieremans heerlijk gedineerd en tijdens de prachtige zonsondergang geproost op een super vakantie.

6 tips voor Curacao Snorkelen

Erika´s vijf overige Curaçao tips:

  1. Ga voor de allermooiste strandjes naar Kleine & Grote Knip. Op beide strandjes krijg je echt een Bounty-gevoel. Op Kleine Knip zijn geen faciliteiten en is daarom rustiger dan Grote Knip.
  2. Dompel jezelf onder in Willemstad met de beroemde pontjesbrug, de gekleurde huisjes, het slavenmuseum en de leuke shops.
  3. Ga eten in de Boathouse. Vanuit dit tegen een heuvel gelegen restaurant heb je een prachtig uitzicht over het Spaanse Water.
  4. Bezoek het nationale park Shete Boka. Het is bijzonder om te zien hoe grillig de kust aan de westkant van het eiland is. Je kunt hier ook naar de Boca Tabla, een grot van waaruit je een spectaculair zicht hebt op de woeste golven die op je afkomen.
  5. Voor de lekkerste spareribs moet je naar restaurant El Toro, te vinden aan de Caracas Baai.

Curacao De mooiste strandjes

Mooiste route

Op Curaçao is de mooiste route volgens Erika die van Willemstad naar het Westpunt. Onderweg kom je de mooiste strandjes tegen, maar ook een aantal bijzondere natuurparken. In het Christoffelpark, dat uit drie voormalige plantages bestaat en nu het grootste natuurpark van het eiland is, leven verschillende zeldzame planten en dieren. Ook kun je stoppen bij de grotten van Hato, waar je naast stalactieten en stalagmieten ook ca. 1.500 jaar oude rotstekeningen van de Ararwak indianen en onderaardse meertjes aantreft. Het grottenstelsel had ook een nuttige functie ten tijde van de slavenhandel en werd gebruikt door gevluchte slaven om zich schuil te houden voor de slavenhandelaren.

Nabij Sint Willibrordus liggen enkele zoutpannen, die niet langer in gebruik zijn. Hier kun je regelmatig flamingo´s spotten, die graag in de zoutpannen verblijven.

Curacao per een huurauto

Voordelen huurauto

Volgens Erika is een huurauto onmisbaar op deze bestemming. “Alleen met een auto kun je gaan en staan in het gewenste tempo. Wat is er nou leuker dan een dagplanning maken en gaandeweg totaal iets anders doen dan je had gepland? De vrijheid die je met een huurauto hebt, is geweldig en heel ontspannend. Bovendien zou je zonder huurauto op veel van eerder genoemde plekken niet kunnen komen.”

Sunny facts Curaçao

Curaçao is voor Nederlanders een van de topbestemmingen voor autohuur. Als specialist is Sunny Cars hier volledig op ingespeeld en heeft onder andere:

  • Zes verhuurpartners op de luchthaven
  • Negentien stadskantoren in Willemstad en één in Nieuwpoort. Handig als je eerst de stad wil verkennen en de auto pas later nodig hebt. Of als je met een late vlucht aankomt en niet meteen zelf wil rijden.
  • Bij de populaire hotels is altijd wel een stadskantoor in de buurt. Is de accommodatie toch verder weg? Dan behoort adresaflevering (via een shuttle service) tot de mogelijkheden. Vanaf twee huurdagen is dit zelfs kosteloos.
  • Gegarandeerd een klantvriendelijke tankregeling (vol-vol)
  • Keuze uit een aanvullend servicepakket waarbij een extra bestuurder is inbegrepen.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou