7 must-sees die je bezoekt met de huurauto in Florida

Palmbomen, hagelwitte stranden, beroemde pretparken en een kolonistenhistorie: je vindt het allemaal in de zuidoostelijke staat Florida. Geschiedenisliefhebbers, zonnebaders en pretparkgangers halen hun huurauto op bij het vliegveld van Miami of Orlando en beleven de vakantie van hun leven. Wij hebben zeven must-sees in Florida voor je op een rijtje gezet. Stel je GPS in en gaan!

1. De beste stranden van Florida

Florida steekt als een soort vingervormig aanhangsel in het zuidoosten van de VS het water in. De westkust grenst aan de Golf van Mexico, de oostkust aan de Atlantische oceaan. Je snapt: stranden genoeg in Florida. Geniet van het spierwitte strand aan smaragdgroen water op Pensacola Beach, Destin Beach en het rustigere Perdido Key. Kanoën en kajakken doe je bij de mangroves van Fort De Soto Park en goede golven voor surfen vind je bij New Smyrna Beach en Cocoa Beach. Kun je niet kiezen? Maak een roadtrip langs de oost- of westkust.

usa-luchtfoto-pensacola-beach-2
De pier langs het strand van Pensacola Beach

2. Wakulla Springs

In het Wakulla Springs State Park vind je de diepste en grootste zoetwaterbronnen ter wereld. Heb je ooit de horrorfilm The Creature from the Black Lagoon gezien? Die werd hier opgenomen en als je durft kun je in het verkoelende water duiken. Voor zo’n monsterlijke verschijning hoef je hier niet bang te zijn, maar er leven wel schildpadden, krokodillen en vogels die je vanuit een bootje kunt bewonderen. Kies voor een boottocht in een boot met een glazen bodem om zeekoeien onder je door te zien zwemmen.

usa-florida-wakulla-springs-2
Avondlucht boven Wakulla Springs State Park

3. Everglades National Park

In het zuiden van Florida ligt het subtropische moeraslandschap dat het Everglades National Park vormt. Hier leven zeekoeien, flamingo’s, Floridapanter en vele andere dieren die je in Nederland alleen in dierentuinen ziet. Het gebied bestaat voor een groot deel uit water en is dus het best te ontdekken vanuit een boot. Maak bijvoorbeeld een kanotocht door mangroves en langs kleine eilandjes. Kies voor een Everglades Airboat Tour als je van een gids meer wil leren over het gebied en de zeldzame dieren die er leven. Voor een goed uitzicht over het natuurgebied beklim je de 14 meter hoge observatietoren in het Shark Valley Visitor Center, vanaf waar je ook fijn kunt wandelen en fietsen.

usa-florida-everglades-national-park-2
De Everglades ontdek je het beste vanaf het water

In de USA zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Bij deze locaties mag je in de geboekte categorie zelf je eigen huurauto uitkiezen. Op het terrein staan de auto’s van de geboekte categorie netjes naast elkaar. Je mag zelf bepalen welke van die auto’s het wordt.

4. Salvador Dali Museum in Saint Petersburg

Wissel de natuur af met kunst in het Salvador Dali Museum, waar je de grootste niet-Europese collectie kunstwerken van de Catalaanse schilder Dali vindt. In dit museum, dat bekroond is tot het beste museum in het zuiden van de VS, hangen meer dan 2.000 kunstwerken. Wat in 1942 als een kleine privécollectie begon, is nu uit de hand gelopen tot een enorme collectie waarvoor zo’n zestig jaar later speciaal het huidige, moderne gebouw ontwerpen werd. Buiten liggen een labyrint en een Wiskundige Tuin die de link tussen natuur en wiskunde laat zien.

usa-florida-salvador-dali-museum-st-petersburg-2
Het Salvador Dali-museum in Sint-Petersburg

5. Weeki Wachee

Afkoelen doe je in het warme Florida het best in Weeki Wachee, een natuurlijke bron waarin een onderwatertheater gebouwd is. Het park is vooral beroemd vanwege de onderwatershows met zeemeerminnen, die bijvoorbeeld het verhaal van de Kleine Zeemeermin vertellen. Niet zo’n fan van zeemeerminnen? Er is in Weeki Wachee Springs nog veel meer te beleven, zoals rustgevende kanotochtjes tussen zeekoeien op de rivier of zwemmen in het kraakheldere water vanaf het strandje. Er worden in het park ook reptielenshows gehouden, waar je de dieren die in Zuid-Florida leven van dichterbij kunt bekijken.

usa-florida-twee-kajaks-op-sandy-river-bank-2
Kano’s in Weeki Wachee Springs

Autorijden in de VS is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s in de VS een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf, je hoeft alleen maar op de weg te letten.

6. Kennedy Space Center Visitor Complex

Op een uurtje rijden van Orlando ligt het Kennedy Space Center Visitor Complex, dat helemaal in het thema staat van ruimtevaart. Bekijk raketten en lanceerplatforms, ontmoet astronauten en beleef twee uur lang een gesimuleerde ruimtevaartervaring in de Shuttle Launch Experience. Je kunt ook meedoen aan een excursie van twee uur waarbij een gids je meeneemt door het Kennedy Space Center. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin en echte liefhebbers boeken een VIP-uitje met exclusieve rondleidingen en een kijkje in de astronautentraining.

usa-florida-kennedy-space-center-2
NASA-logo bij het Kennedy Space Center Visitor Complex

7. St. Augustine

De stad St. Augustine werd in 1565 als eerste Amerikaanse stad door Europeanen gesticht. Er hangt hier dan ook een Spaans sfeertje en op vrijwel elke straathoek wacht een herinnering aan de geschiedenis je op. Bezoek bijvoorbeeld Castillo de San Marcos, het 17-eeuwse fort van coquina (een soort kalksteen) dat de inwoners moest beschermen tegen het Britse leger. In St. George Street vind je naast historische bezienswaardigheden ook leuke boetiekjes en gezellige restaurants. Hier vind je ook Colonial Quarter, een museum dat een kijkje geeft in het leven van de Spaanse kolonisten. Tip: de hop-on-hop-off Trolley Tour neemt je mee langs 23 stops met bezienswaardigheden, zodat je minder ver hoeft te lopen in de hitte.

usa-florida-st-augustine-2
De stad St. Augustine

Met de huurauto door Florida

Florida is groot, heel groot, en dus het makkelijkst te ontdekken met een huurauto. Nadat je de huurauto op bijvoorbeeld de luchthaven van Miami of de luchthaven van Orlando hebt opgehaald, kan je vakantie echt beginnen.  In Amerika houdt men van upselling. Je zult dan ook snel merken dat lokale verhuurders je graag een grotere en dus ook duurdere auto willen verkopen. Wanneer je via Sunny Cars huurt kun je overal nee tegen zeggen want je huurt namelijk all-in. Alle verzekeringen zijn bij de prijs inbegrepen en over onverwachte kosten hoef je je niet druk te maken. Je mag natuurlijk altijd voor een grotere auto kiezen en bijbetalen, maar dat hoeft niet. Hadden we al gezegd dat we je graag zorgeloos op pad sturen?

Bekijk ons aanbod van all-in autohuur in Florida

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.