Andalusië verken je het beste met een huurauto

Málaga is met stip de populairste autohuurbestemming van Sunny Cars. Misschien lijkt het alsof  iedereen tegenwoordig ver  op reis gaat, de meeste auto’s worden nog steeds op de  luchthaven van deze Spaanse  stad gehuurd. Niet zo gek.  Andalusië is zo afwisselend,  dat het een ideale bestemming  is voor een roadtrip. Of je nu  van natuur, stad, cultuur of  strand houdt, hier is het allemaal.

Witte dorpjes

Op ontdekking in Andalusië kun je ze bijna niet missen; de vele witte dorpjes in de bergen. De bekendste is Mijas Pueblo. In dit gezellige bergdorpje heb je veel leuke winkeltjes, terrasjes en restaurants met Spaanse specialiteiten. De lekkerste tapas eet je in restaurant La Reja. Vanaf de kust is het ongeveer een kwartiertje rijden naar Mijas. De auto parkeer je het beste in de overdekte parkeergarage in Calle Olivar don Pablo. Vanaf daar wandel je naar het centrum. Vind je dat te ver, dan kun je altijd de ezeltaxi nemen. Tussen al die witte dorpjes is het lastig opvallen. Het dorpje Júzcar heeft er iets op gevonden. Hier hebben ze alles blauw geverfd, omdat de Smurfenfilm er werd opgenomen. Er kwamen zoveel toeristen op af dat ze het maar zo gelaten hebben.

Mijas

Ronda

Op zo’n 100 kilometer van Málaga ligt Ronda, een van de oudste steden van Spanje en vooral bekend vanwege de spectaculaire ligging.  Op een plateau op zo’n 2500 meter boven de zeespiegel. Een diepe kloof splitst het oude en nieuwe gedeelte van de stad. Om van het ene in het andere deel te komen ga je over de nieuwe brug. Vanaf Ronda heb je prachtig uitzicht over de streek, maar het stadje zelf is ook leuk om te verkennen. Het beste kun je de auto buiten het centrum parkeren, want de straatjes zijn hier nogal smal.  De meeste bezienswaardigheden liggen in het oude centrum. Een must is de Plaza de Toros, een van de oudste arena’s van Spanje die een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van het stierenvechten. Bijzonder zijn ook de oude en de nieuwe brug, het Plaza de España en de Jardines de Cuenca, de tuinen bij de wallen van Ronda, vlakbij de oude brug. Lekker eten doe je in Abades Ronda. Alleen de prachtige locatie met uitzicht over de vallei is al de moeite waard.

Ronda

Marbella

Vanaf Ronda rijd je in zuidelijke richting weer terug naar de kust. Je kunt dan meteen Marbella bezoeken. Wat je noemt een jetset dorp, maar leuk om gezien te hebben. In de jachthaven  kun je je vergapen aan de luxe schepen en hun eigenaren. De koninklijke familie van SaoediArabië is hier kind aan huis, maar ook vele BN’ers, waaronder Daphne Deckers en Richard Krajicek, hebben hier een huis. Heb je na al die kilometers zin om de benen te strekken; vanaf de jachthaven loopt een heerlijk wandelpad langs het strand naar het centrum van Marbella.  Ben je niet zo gecharmeerd van BN’ers en eet je liever in rust op een uniek plekje? Dan is Finca Cortijo de Cortes een aanrader. Een prachtige plek op nog geen 10 minuten rijden van de haven van Marbella.

Marbella

Málaga

Vergeet ook zeker niet Málaga zelf te bezoeken. De stad is een mooie mix van oud en nieuw.  Ga in ieder geval naar het historische centrum en de haven met de moderne boulevard.  De stad heeft veel mooie pleinen, tuinen  en parken. Een must is de Moorse vesting  Alcazaba, net als de botanische tuin  La Concepcion. Verder kun je in Málaga  goed winkelen en zijn er goede restaurants.  Onze tip: Bodega bar el Pimpi voor echte  tapas. Omdat dit de geboortestad van Picasso  is, is er ook een museum aan hem gewijd.  En zoals in elke Spaanse stad is hier ook een markthal. Een fiets huren kan ook, maar dat doen doorgaans alleen de Nederlanders.

Malaga

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.