Een auto huren in België. Nét zo zonnig!

Op roadtrip in eigen land kan prima met een huurauto van Sunny Cars. Ja? Jazeker! In deze blog vertellen we je alles over autohuur in België.

Stiekem dromen we allemaal van een vakantie naar een zonnige bestemming, maar er is een grote kans dat we dit jaar vakantie vieren in eigen land. Op roadtrip in België, dus. Er zijn genoeg redenen om dat met een Sunny Car te doen. Bijvoorbeeld als je boodschappenautootje te klein is, je met het hele gezin een auto met wat meer comfort wilt, of als je zelf helemaal niet over een auto beschikt. Een huurauto via Sunny Cars biedt dan uitkomst!

Mooi België ontdekken met een huurauto

uitzicht-belgie-2

Je kent ons natuurlijk wel van autohuur op mooie vakantiebestemmingen. Maar wist je dat je ook via Sunny Cars een auto in België kunt huren? Uiteraard kan dit op de luchthaven van Brussel en in grote steden, zoals Antwepren. Maar er zijn ook nog tal van andere locaties!

Bekijk onze kaart met alle ophaallocaties in België. Handig! Zo kun je bijvoorbeeld huren op de luchthaven van Brussel of in de stad, maar ook in Antwerpen, Charleroi, Hasselt, Kortrijk of Luik. Kortom: all-in autohuur op genoeg plekken in België.

Met de huurauto in plaats van openbaar vervoer

Waarom zou je eigenlijk een auto huren in België? Het is hartstikke handig als je bijvoorbeeld zelf niet beschikt over een auto, maar wel een rijbewijs hebt. Of als je het maximum aantal kilometers van je leasecontract hebt bereikt. We kunnen ons voorstellen dat je tijdens de coronacrisis liever niet in de trein stapt of gebruikmaakt van ander openbaar vervoerEen auto huren in België biedt dan uitkomst, zodat je toch kunt reizen in eigen land. Je hebt dan geen last van drukte en je kunt zelf bepalen waar je stopt en welke plekken je bezoekt.

Groot gezin, grote huurauto

kids-having-fun-in-car-on-a-road-trip
Met het gezin op vakantie in eigen land

Het is ook handig om een auto in België te huren als je zelf een kleine auto hebt en met het hele gezin op pad wilt. Wij bieden de mogelijkheid om een ruime auto te huren, zodat je comfortabel met z’n allen op pad kunt. Wel zo fijn om comfortabel te reizen, met kids op de achterbank. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een SUV of een stationwagon te reserveren. De kinderwagen, strandstoeltjes, kratjes vol met lekkernijen; het past er allemaal in.

Auto’s met een trekhaak worden niet verhuurd, dus met de huurauto én je caravan op pad kan helaas niet. 

Tips voor autohuur in België

Autohuur in België werkt eigenlijk precies hetzelfde als in het buitenland. Je huurt via ons altijd all-in en ook onze autohuur in België is zorgeloos. Houd wel met het volgende rekening: 

  • In België is het niet mogelijk om gebruik te maken van onze Geen waarborg service. Een creditcard op naam van de hoofdbestuurder is dan ook altijd vereist. 
  • Wil je een auto huren voor een weekend? Haal de huurauto dan alvast op vrijdag op, want de stadslocaties zijn vaak gesloten in het weekend. Zo voorkom je ook eventuele extra kosten voor het ophalen buiten openingstijden.  
  • De minimumleeftijd voor autohuur in België ligt tussen de 18 en 21 jaar. Tijdens het reserveren van je huurauto zie je in de stap ‘Persoonlijke gegevens’ of er voor jouw leeftijd een toeslag is en wat de hoogte hiervan is.  

Niet het vliegtuig, wel de huurauto

De vliegvakanties of fly & drives zijn nog even niet aan de orde. Maar wellicht is het straks wel weer mogelijk om naar omliggende landen te reizen. Een vakantie naar bijvoorbeeld Duitsland is ook niet mis! Bij versoepeling van de maatregelen is het straks misschien ook mogelijk om met de huurauto vanuit België naar Duitsland te reizen en daar je vakantie te vieren. Het is een idee! Je grensoverschrijding kun je bij het maken van je reservering aanvragen.

Autohuur tijdens corona

Maar is het nu dan wel verstandig om een auto te huren tijdens deze coronacrisis? Ja hoor, geen zorgen. Alle autohuurpartners zijn bezig om het huren van een auto zo ‘corona proof mogelijk te maken. Uiteraard worden alle huurauto’s grondig gereinigd. Er worden zelfs nieuwe richtlijnen opgesteld voor het schoonmaken van de auto’s en de verhuurlocaties. Alle wagenparkaanbieders willen autohuur graag zo veilig mogelijk maken, voor de medewerkers en uiteraard voor jou en je reisgezelschap! 

Reserveer je nu je huurauto, dan profiteer nog t/m 31 mei van onze gratis Flexservice.

Heb jij al vakantieplannen? En zie jij het zitten om in België vakantie te vieren? Wij zijn benieuwd naar jouw plannen en ideeën

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.