fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Autohuur tijdens winterzonvakantie steeds populairder

We nemen hier regelmatig een duik. Een duik in de data welteverstaan. Deze keer hebben we een klein onderzoekje gedaan naar het boekingsgedrag voor de wintermaanden. De vraag die we ons stelden was `waar huurt Nederland een auto in de wintermaanden en zit er nog verschil tussen de kerst/oud&nieuw periode en de overige maanden´?

Winterzonvakantie en autohuur
Volgens de ANVR lopen de boekingen voor wintersportvakanties momenteel zo’n 12% achter en zoeken steeds meer Nederlanders de zon op. Dat laatste is ook bij ons de trend. Ten opzichte van vorig jaar zien we een stijging van autohuurboekingen met vertrek in de winterperiode, en dat vooral voor de zonnige -of zal ik zeggen Sunny- bestemmingen.

Autorhuur winterzon vakantie

Toplanden voor autohuur
Vooral verre landen, zoals de Verenigde Staten, Zuid Afrika en Australië zijn populair voor autohuur, net als de ABC-eilanden. Logisch natuurlijk want de meeste vakantiegangers zoeken in de koude wintermaanden de zon op. Tussen de kerstweek, de Nieuwjaars week en de overige wintermaanden zit qua reisdoel weinig verschil. In alle perioden vormen Spanje, de Verenigde Staten en Curaçao de top 3 landen voor autohuur. Het hele lijstje ziet er zo uit:

Top 10 landen winter 2013/ 2014
  1.   Spanje
  2.   Verenigde Staten
  3.   Curaçao
  4.   Zuid-Afrika
  5.   Portugal
  6.   Australië
  7.   Nieuw-Zeeland
  8.   Aruba
  9.   Bonaire
  10.   Verenigde Arabisch Emiraten

Ga je zelf nog weg in de kerstvakantie naar een zonnige bestemming? Regel je huurauto dan zo snel mogelijk. We merken dat de beschikbaarheid op populaire bestemmingen sterk afneemt. Nu boeken dus of je hebt kans dat je achter het net vist. Dat zou zonde zijn!

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou