fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Bart: mijn favo' fly drive is Amerika!

Op zoek naar tips voor je volgende fly drive bestemming? Dan mag je dit niet missen! Bart De Landtsheer, redacteur toerisme bij Touring Magazine, vertelt over zijn favoriete fly drive en zijn inspirerende ervaringen onderweg in – hoe kan het ook anders – een huurauto van Sunny Cars.

Wat is jouw favoriete fly drive bestemming?

Zonder enige twijfel de ‘far west’ in Amerika, met name de volgende Amerikaanse staten: Arizona, Nevada en Utah.

bart landtsheer favoriete fly drive amerika

Waarom juist een fly drive in Amerika?

Om diverse redenen. Het contrast met rijden in België kan niet groter zijn in vergelijking met Amerika. Hier rij je makkelijk spreekwoordelijk van de Belgische kust naar Luxemburg zonder ook maar één dorp op je weg tegen te komen. Ondanks het desolate landschap liggen de wegen er perfect bij. De ‘scenery’ is uniek en het is heerlijk om op sommige wegen geen andere voertuigen tegen te komen. Op een van mijn foto’s zie je een kaarsrechte weg waarop niemand achter ons reed en het ruim 45 minuten duurde voor we een tegenligger tegenkwamen. Het eerste pompstation? Ruim 200 km verderop… Deze weg heeft de bijnaam Extraterrestrial Highway omdat deze in de buurt van Area 51 passeert. Je weet wel, daar waar men zogezegd ‘aliens’ verbergt en waar er ook opvallend veel ufo’s worden gespot. Neen, wij hebben niks vreemds gezien… Behalve de uitbaters dan van de ‘Little Ale Inn’ in het plaatsje Rachel. Een dorpje met welgeteld één publieke plaats: een restaurant annex hotelletje.

fly drive amerika tip uitgestrekte weg

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

Vorige week, met vrienden.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Een kleine SUV. Met vier volwassenen volstaat dat ruimschoots.

Hoe heb je je route bepaald?

Ik ken de regio vrij goed dus echt op voorhand plannen zat er deze keer niet in. Voor noodgevallen hadden we een GPS maar die hebben we op een week welgeteld twee keer gebruikt.

Hoogtepunt?

Voor mij persoonlijk? De 15 km lange ‘dirt road’ die er anoniem bij ligt en leidt naar een van de ingangen van het militaire complex Area 51. Fotograferen mag niet, maar wie kan aan de drang weerstaan? Let er wel op dat je geen gezichten van militairen fotografeert want die worden prompt uit het leger ontslagen. Omwille van de IS-dreiging en de kans dat familieleden zouden gevangen worden genomen om de militairen in kwestie te dwingen om de poorten voor IS letterlijk open te zetten.

fly drive amerika tips area 51 hotel bord

 

Wat mag je niet overslaan?

Dat is moeilijk te bepalen voor andere mensen. Ik zou zeggen: probeer toch Las Vegas eens te bekijken en ervaren zonder vooringenomenheid. Ga op een avond naar de ‘oude Strip’ en je zult meteen begrijpen wat ze bedoelen met ‘what happens in Vegas, stays in Vegas’. Wist je trouwens dat de beste chefs ter wereld hier een hele resem restaurants hebben? Je hoeft dus niet elke dag aan de fast food. En voor fans van Cirque du Soleil: nergens anders ter wereld kun je zoveel shows van dit circusgezelschap zien. Geen enkele van de spektakels is overigens ergens anders te zien.

Heb je nog tips voor andere reizigers?

Wie niet graag rondtrekt maar wel een aantal mooie plekken en indrukwekkende natuur wil zien, kan overwegen om in Las Vegas te overnachten en elke dag een andere dagtrip te ondernemen: Hoover Dam, Red Rock Valley, Grand Canyon, Valley of the Fire, Death Valley en nog veel meer. Heb je helemaal niks met Las Vegas? Verblijf dan in de rand van de stad want daar zijn de hotels het goedkoopst. Je kunt er al luxueus overnachten à rato van 30 à 40 dollar per nacht per kamer. Of overweeg een verblijf in het rustige Boulder City, vlakbij Lake Mead. Rust troef hier en als je toch naar Vegas wil, is het amper 30 à 40 minuutjes rijden.

fly-drive-amerika-tips-hoover-dam

Wat is je volgende (geplande) reis?

Er staan nog heel wat reisjes op mijn lijstje en dat is niet abnormaal voor een reisjournalist. Wat privéreizen betreft, is het aftellen naar mijn vakantie in de Caraïben.

 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou