Betalen van je huurauto. Hoe werkt dat?

Reserveer je een all-in huurauto via Sunny Cars, dan doe je dit voor een heldere all-inclusive prijs, zonder verborgen kosten. Het reserveren van een all-in huurauto is hartstikke simpel! Zodra je via de website de geschikte huurauto hebt geselecteerd, kan de reservering meteen worden gemaakt. Maar hoe zit het eigenlijk met betalen? Dat leggen we je in deze blog uit.

Het reserveren van je huurauto

couple-driving-in-car

Bij Sunny Cars houden we van duidelijkheid. Daarom is het reserveren van je huurauto via onze website opgedeeld in stapjes. Nadat je de juiste huurauto hebt uitgekozen, kom je terecht bij stap 2. Hier vul je alle reisdetails in, zoals je vluchtnummer. Ga je een grensoverschrijding maken en is dit op aanvraag, dan kun je dat hier ook invullen. Vervolgens kom je terecht bij stap 3, waar je kunt kiezen voor de betaalmethode. Vervolgens kom je terecht bij stap 4, waar je je persoonlijke gegevens invult. Als laatste stap krijg je nog een duidelijke samenvatting te zien voordat je je huurauto reserveert.

Wanneer betaal je?

Nadat je hebt gekozen voor de gewenste betaalmethode, betekent het niet dat je meteen hoeft af te rekenen. Hoe zit dat dan precies? Het zit zo: Sunny Cars heeft geen eigen wagenpark, maar werkt samen met verschillende autoverhuurpartners wereldwijd. Sommige huurauto’s kunnen wij direct aan je bevestigen, maar soms komt je reservering eerst op aanvraag. Wij controleren dan bij de lokale wagenparkaanbieder of de huurauto beschikbaar is. Je ontvangt van ons pas het verzoek om te betalen, nadat de reservering door de lokale partner is bevestigd. Ook als je hebt gekozen voor betalen met creditcard, wordt het bedrag pas afgeschreven als de reservering is bevestigd. Is je huurauto wél direct bevestigd? Dan krijg je meteen een e-mail van ons met de iDEAL-betaallink of wordt het bedrag direct van je creditcard afgeschreven.

Meteen na je reservering betalen? Of pas ter plaatse? Omdat je all-in via Sunny Cars huurt, betaal je aan ons en niet aan de wagenparkaanbieder ter plaatse.

Kan ik ter plaatse de huurauto betalen?

Soms krijgen wij de vraag of het mogelijk is om de autohuur ter plaatse pas te betalen. Het antwoord is: nee. Je reserveert je all-in autohuur via Sunny Cars en daarom loopt de betaling ook via ons. Zoals je net al las hebben wij geen eigen wagenpark, maar werken wij samen met lokale wagenparkaanbieders en dat is dan ook waar je je huurauto ophaalt.

new-driver

Moet de creditcard waarmee ik betaal ook op naam van de hoofdbestuurder staan?

Als je een auto huurt, dien je ter plaatse een waarborg te voldoen. Hiervoor heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Vaak krijgen we daarom de vraag of de creditcard waarmee je de huurauto betaalt óók op naam van de hoofdbestuurder dient te staan. Nee, dit is niet het geval. Het maakt niet uit op wiens naam de creditcard staat. De betaling van je huurauto en het voldoen van de waarborg staan namelijk los van elkaar. Kortom: voor het betalen van de huurauto kun je met een gerust hart de creditcard van je vriend of buurvrouw lenen. Maar voor het voldoen van de waarborg dien je écht een creditcard op naam van de hoofdbestuurder te hebben.

Het betalen van extra’s en accessoires, hoe zit dat?

Tijdens het maken van de reservering heb je ook de mogelijkheid om nog extra’s bij te boeken, zoals een kinderzitje of een GPS. Deze extra’s betaal je niet aan ons, maar aan de lokale wagenparkaanbieder. Als dit het geval is, dan lees je dit altijd terug op de voucher (die je van ons na de betaling ontvangt). Ook in de meest gevallen betaal je de kosten voor een extra bestuurder ter plaatse. Een extra bestuurder is namelijk niet standaard inbegrepen bij all-in autohuur. Wil je graag dat je reisgeno(o)t(en) ook bijgeschreven worden op het huurcontract, dan lees je in de huurvoorwaarden wat dit kost.

We hopen dat we met deze blog duidelijk hebben kunnen maken hoe het nu precies zit met het betalen van je all-in huurauto en eventuele extra’s. Heb je nog vragen? Laat het ons weten! Ons team van autohuurexperts helpt je graag op weg.

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.