Comfortabel reizen met een huurauto. Waar let je op?

Tijdens je vakantie toeren met een huurauto, heerlijk! We zeggen niet voor niets: met een huurauto zie je meer. Het is natuurlijk wel zo fijn als je met die huurauto comfortabel kunt reizen. Daarom geven wij op onze website een comfortabel reisadvies. Door middel van icoontjes laten wij zien met hoeveel personen je comfortabel reist en geven we een indicatie van hoeveel bagage je mee kunt nemen. Hoe werkt dat precies? In deze blog leggen we het je uit.

Wat is comfortabel reisadvies voor een huurauto?

Als je op onze website een huurauto wil reserveren en je je zoekopdracht hebt ingevuld, krijg je alle beschikbare huurauto’s te zien. Op deze pagina proberen we zo duidelijk mogelijk te zijn, zodat je snel en makkelijk kunt zien wat de meest geschikte huurauto voor jouw vakantie is. Onder de afbeeldingen van de huurauto’s zie je drie icoontjes staan: een poppetje, een koffertje en een deurtje. Met het cijfer achter deze icoontjes geven we je een comfortabel reisadvies. Zo zie je op onderstaande afbeelding dat wij adviseren om in een Fiat 500 (categorie Small) met twee personen te reizen en maximaal één groot stuk bagage.

Comfortabel reisadvies

Wist je dat er bij een gemiddelde roadtrip zo’n 870 kilometer wordt afgelegd? Dat is niet niks! Een beetje comfort is dus wel gewenst.

Hoeveel personen passen in de auto?

Achter de icoontjes staat een cijfer. Met dit aantal geven we aan hoeveel personen er in de huurauto passen, geven we een indicatie van het aantal koffers dat in de auto past én laten we je weten hoeveel deuren de huurauto heeft. Daarnaast maken we gebruik van categorieën:

Twee personen: Small categorie
Drie tot vier personen: Economy categorie
Vier tot vijf personen: Compact categorie en groter

categorieën in autohuur

Met hoeveel personen je comfortabel in een huurauto kunt reizen, verschilt natuurlijk per categorie en type huurauto. Voor een auto uit de categorie Small, adviseren wij bijvoorbeeld om te reizen met twee personen en een (grote) koffer. In bijvoorbeeld een Fiat 500 passen natuurlijk wel meer dan twee personen, want er is ook een achterbank met gordels aanwezig. Maar zeg nu zelf, is het fijn en comfortabel om tijdens je vakantie in een Fiat 500 te toeren met vier personen? Wij vinden van niet. Om je een comfortabel reisadvies te geven, adviseren we je daarom door middel van de icoontjes. Zo zie je precies met hoeveel personen je comfortabel kunt reizen met de huurauto. Voor de bagage indicatie geldt hetzelfde. Met de icoontjes van de koffertjes geven wij ook een indicatie hoeveel bagage er ongeveer in de auto past.

Je reserveert altijd een categorie auto. Het is dus niet zo dat je altijd de auto krijgt die als voorbeeld wordt afgebeeld. Wel is het de bedoeling dat je een auto uit dezelfde categorie aangeboden krijgt. Dit betekent dat er evenveel personen en bagage in vervoerd kunnen worden.

Welke categorie moet ik dan reserveren?

Het is wel zo handig om voor je vakantie meteen de juiste huurauto te reserveren. Houd dus altijd goed rekening met het aantal personen waarmee je reist, maar ook het aantal bagagestukken. Ook is het natuurlijk wel fijn om te weten of er ook echt genoeg gordels aanwezig zijn voor jou en je reisgenoten. Reis je met vier personen? Dan adviseren we je om minimaal een Economy categorie te reserveren. En reis je met vijf personen? Dan adviseren we om minimaal een Compact categorie te reserveren. Zo weet je zeker dat je tijdens je vakantie comfortabel kunt reizen en er genoeg gordels aanwezig zijn.

Uiteraard zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden als je je auto reserveert. Kies je bijvoorbeeld voor een automaat of heb je liever een handgeschakelde auto? Lees ook eens de blog, waarin we je uitleggen hoe je de juiste huurauto reserveert. Heb je hulp nodig of twijfel je over de categorie huurauto die je moet reserveren? Onze autohuurexperts staan natuurlijk voor je klaar!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.