Vakantie en je creditcardlimiet… Houd rekening met de waarborg

Reserveer je een huurauto via Sunny Cars, dan weet je dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je betaalt je huurauto vooraf en ter plaatse kom je niet voor verrassingen te staan. Maar wat je ter plaatse nog wel moet voldoen? De waarborg. De hoogte van de waarborg kan per huurauto, lokale partner of bestemming verschillen.

Er is een grote kans dat je tijdens de vakantie je hotelovernachtingen, etentjes, uitstapjes en andere leuke activiteiten met de creditcard wil betalen. Houd dus rekening met de hoogte van de waarborg en het feit dat je tijdelijk minder bestedingsruimte hebt op je creditcard!

Waarom moet ik een borg betalen?

Je krijgt een product mee met een behoorlijke waarde. De waarborg is een garantie voor de wagenparkaanbieder bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Hoe hoog is de borg?

Dat antwoord is best simpel: het verschilt per huurauto en per lokale verhuurder. Omdat wij werken met verschillende lokale partners, kunnen de huurvoorwaarden verschillen. Uiteraard huur je altijd all-in via Sunny Cars, maar de waarborg kan wel per huurauto verschillen. Check dus vóór het reserveren de huurvoorwaarden, zodat je zeker weet dat je creditcardlimiet hoog genoeg is. De informatie over de hoogte van de waarborg vind je onder het kopje ‘Belangrijke huurinformatie’. Niet te missen, dus!

Wanneer betaal ik de borg?

De waarborg voldoe je bij het ophalen van de huurauto. Het bedrag wordt gereserveerd op je creditcard óf het wordt afgeschreven. Om de waarborg te voldoen heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. De creditcard van je buurvrouw lenen? Nee, dat kan niet. De naam op de creditcard moet overeenkomen met de naam op het rijbewijs van de hoofdbestuurder.

Wanneer krijg ik de borg terug?

Als de huurperiode probleemloos is verlopen, wordt het bedrag weer vrijgegeven of teruggestort. Als de waarborg is geïncasseerd, wordt het bedrag binnen 10 dagen weer overgemaakt. Als het bedrag is gereserveerd kan het tot 30 dagen duren voordat het bedrag is vrijgegeven. Mocht je het na deze periode nog niet terug hebben, dan is het handig om contact op te nemen met onze afdeling customer care. Er kan dan gekeken worden naar de reden waarom de waarborg nog niet terug is.

Je creditcard gebruiken voor leuke dingen?

Wil je je creditcard tijdens de vakantie graag gebruiken voor hotelovernachtingen, etentjes, excursies en andere leuke dingen? Groot gelijk. Maar ja… Zonder het voldoen van de waarborg krijg je de huurauto niet mee. Wat is dan een oplossing? Ons Geen waarborgpakket!

Via Sunny Cars is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Kies je voor ons Geen waarborgpakket, dan nemen wij het risico voor de borg volledig over en staan wij garant bij de verhuurder. Je hoeft bij het ophalen van de huurauto alleen de voucher in te leveren en kan zó met je huurauto op pad, zonder een waarborg achter te laten.

Zo houd jij genoeg bestedingsruimte over op je creditcard. Boek dus die leuke excursie, ga lekker uiteten, overnacht in prachtige hotels en geniet!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Simonne

26 Augustus 2019 | 9:50 am | Reageer op Simonne

Kan het "Geen waarborg-pakket" ook voor huurwagens in de USA (Las Vegas Air Port) ?
Dank u

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Joel Dedeyne

25 Augustus 2019 | 9:27 am | Reageer op Joel Dedeyne

belangrijke huurinformatie : waar vindt je dit ???

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 Augustus 2019 | 10:22 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Joel,

Dit vind je in de huurvoorwaarden :-).

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.