fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

De 5 meest spectaculaire routes ter wereld

Ik houd ervan. Een mooie route rijden. Het gaat mij niet om de bestemming, maar juist om de weg ernaartoe. Heerlijk! Daarom een selectie uit de spectaculairste routes ter wereld.

1. Haarspeldbochten en fenomenale uitzichten

top 5 routes transfagarasan roemenie

De Transfagarasan is 90 kilometer lang en loopt door het Roemeense Fagarasgebergte loopt. Rijd je deze route, maak dan je borst nat voor véél haarspeldbochten. Het is dan ook verstandig je te houden aan de adviessnelheid van 40 kilometer per uur. Fijn dat bij Sunny Cars de extra bestuurder inclusief is. Zo kun je af en toe van stuur wisselen en om-en-om uit het raam hangen voor de meest prachtige foto´s. Want wat een fenomenale uitzichten! Goed om te weten voor je routeplanning: tussen oktober en juni is de weg meestal gesloten in verband met heftige sneeuwbuien.

2. Kleine eilanden en een brug naar niemandsland

top 5 routes atlantische route noorwegen

De Atlantische route in Noorwegen is een kustroute van slechts 8 kilometer die kleine eilanden met elkaar verbindt. Je rijdt langs 8 bruggen, waaronder de spectaculaire ‘brug naar niemandsland’ (over de Storseisundet) die zo genoemd wordt omdat je vanuit sommige punten het einde van de brug niet ziet. Voor de registratie en betaling van de tol op overheidswegen hoef je als je je auto via Sunny Cars huurt geen moeite te doen. Dit regelt de verhuurder voor je en de betaling wordt van je creditcard geschreven. Zorg wel voor voldoende contant geld in de auto voor het geval je een particuliere tolweg tegenkomt.

3. Instagramwaardige landschappen en natuurgebieden

top 5 routes milford road nieuw zeeland

Ga je voor onbeschrijflijk fraaie landschappen en natuurgebieden, dan is de Milford Road in Nieuw-Zeeland je route. Je start in Te Anau en eindigt bij de wereldberoemde fjord Milford Sound in Fiordland National Park. Zorg dat je genoeg ruimte op de geheugenkaart van je camera hebt want ook daar tussenin blijven de Instagramwaardige beelden maar opdoemen. Ga je ook naar het Noorder eiland? Sommige autotypes mogen niet mee op de ferry, onze lokale partner zorgt dan dat er aan de overkant een andere voor je klaar staat. Je ziet in de huurvoorwaarden of je voor jouw autotype twee aparte reserveringen moet maken. Als dit niet nodig is geef dan de datum en tijd van je overtocht door.

4. Kustplaatsen en onverharde wegen

top 5 great ocean road australie

Kenners bevelen vooral de beginkilometers aan de Great Ocean Road, een 340 kilometer tellende route in Australië. In slechts enkele uren zie je dan de leukste kustplaatsjes en prachtigste natuur. Je kunt ook ‘all the highway’ gaan en op je gemak van Melbourne naar Adelaide reizen. Daar kun je gerust een week voor uittrekken zonder je te vervelen. In Australië zijn er een aantal  die je huurauto ternauwernood overleeft. Je zou zomaar met auto en al in een gat van een meter of twee kunnen vallen. Hier mag je dus helaas niet rijden. Als je via Sunny Cars boekt vind je deze in de voorwaarden.

5. Adembenemende uitzichten, lekker eten en kunst

top 5 routes chapmans peak zuid-afrika

Op de Chapman’s Peak Drive (Zuid-Afrika) rijd je van Kaapstad naar Noordhoek via adembenemende uitzichten en zeezichten. Aanraders op de route: Hout Bay, Cape Point Route en Cape Point Nature Reserve. Uiteindelijk eindig je in  Noordhoek, een levendig en sfeervol plaatsje waar je niet snel bent uitgekeken als je van fijne restaurants en kunst houdt. Kleine tip: als je niet gewend bent aan links rijden, kies dan een automaat. Dit maakt het gemakkelijker, omdat je dan niet met je linkerhand hoeft te schakelen.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou