Huur een auto en ontdek deze 7 mooie plekjes in Puglia

Op vakantie in de zonnige hak van de Italiaanse laars. Daar word je blij van! Hier vind je namelijk prachtige wegen langs parelwitte stranden en authentieke dorpjes. En uiteraard kom je bijna overal in Puglia wel die schattige trullo’s tegen. Stap in je huurauto en verken de 7 mooiste plekjes van Puglia. 

1. Charmant havenstadje Gallipoli

Gallipoli is een charmant havenstadje met Griekse invloeden. Het historische centrum bestaat uit kronkelige steegjes waar je met de zon op je bol doorheen kunt slenteren. Hier vergaap je je aan fotogenieke doorkijkjes, dobberende vissersbootjes, gezellige café’s en vissers die aandachtig hun werk doen. Uiteraard kun je op een terrasje genieten van een goede cappuccino of een gelato. 

gallipolli-italie
In Gallipoli kun je door kronkelige steegjes slenteren met de zon op je bol.

2. Relaxte strandjes in Otranto

Op het meest oostelijke puntje van heel Italië vind je het kustplaatsje Otranto. Onderweg naar Otranto kom je de mooiste natuur tegen: velden vol olijfbomen en wilde bloemen, woeste rotspartijen, verlaten strandjes, grotten en helderblauw water. In Otranto kun je heerlijk ontspannen op de relaxte strandjes. Bezoek ook zeker het kasteel van Otranto. Een fantastisch uitzicht heb je vanaf de top van Torre Matta.

otranto-italie
Onderweg naar Otranto kom je de mooiste natuur tegen.

In Italië vind je in veel steden de zogenaamde Zona Traffico Limitato (ZTL). Hier mag je niet rijden of parkeren als je geen vergunning hebt. Het kan dus zijn dat de auto die voor je rijdt wél de zone in gaat. Volg hem maar niet. Er wordt streng gecontroleerd met camera’s en de boetes zijn hoog. Sterker nog, rijd je vier keer een rondje, dan krijg je ook vier keer een bekeuring. Daar wordt niemand blij van.

3. Historie in Lecce

Lecce is een van de grootste steden van Puglia en het centrum ademt een en al historie: de Dom en haar plein zijn adembenemend en het amfitheater wordt goed in tact gehouden. Je zou bijna denken dat hier nog steeds gevechten plaatsvinden.

lecce-italie
Je zou bijna denken dat er in Lecce nog steeds gevechten plaatsvinden.

4. Mooi uitzicht in Martina Franca

In Martina Franca heb je een schitterend wijds uitzicht op de mooie Itrië Vallei. De omgeving van Martina Franca is ontzettend groen. Net als een groot deel van Puglia staat het hier vol met olijfbomen en wijngaarden. Maar ook zie je onderweg steeds meer witte ronde huisjes van steen met puntdaken. Dit zijn de welbekende Trullo, typische huisjes voor deze streek. Verder is Martina Franca zo’n heerlijk typisch Italiaans plaatsje waar je uren kunt dwalen door de charmante straatjes.

martina-franca-italie
Martina Franca is zo'n heerlijk typisch Italiaans plaatsje waar je uren kunt dwalen door de charmante straatjes.

Over landweggetjes rijden is natuurlijk het allerleukste. Maar het kan zijn dat je weleens een stukje snelweg moet nemen. Zorg dat je contant geld of een credit- card bij je hebt, want bijna alle snelwegen zijn tolwegen. Een Nederlandse pinpas wordt zelden geaccepteerd.

5. Trulli’s spotten in Alberobello

Wil je heel veel Trulli’s spotten? Dan moet je zeker naar Alberobello gaan, dé Trullo hoofdstad die sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Hier vind je namelijk meer dan 1000 van deze huisjes. Deze huisjes zijn typisch voor de regio Puglia en vind je eigenlijk nergens anders ter wereld. De eerste trulli werden rond de 16e eeuw gebouwd! Naast dat je in Alberobello deze huisjes kunt bewonderen, kun je er ook lekker lunchen, ronddwalen én genieten van een Italiaanse maaltijd. Ook in de omgeving, bijvoorbeeld in Locorotondo vind je meer trulli’s.

alberobello-italie
Alberobello is dé Trullo hoofdstad die sinds 1996 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

6. Naar de Witte Stad: Ostuni

Rijd je richting Ostuni, dan zie je de trulli langzaam uit de omgeving verdwijnen. Ostuni wordt ook wel de Witte Stad genoemd. Logisch, want bij aankomst zie je meteen al honderden witgekalkte huizen bovenop een heuveltop, met de glinsterende Adriatische zee als schril contrast op de achtergrond. Hier dwaal je door de straatjes van de stad, en spot je het ene fotogenieke plekje na het andere.

ostuni-italie
Ostuni wordt ook wel de Witte Stad genoemd.

7. Naar romantisch kustplaatsje Polignano a Mare

In Polignano a Mare lijken de huizen wel bovenop rotsen te groeien! De ruige kust heeft heel veel grotten. In één van die grotten is zelfs een restaurant gevestigd! Het Middeleeuwse plaatsje zelf is erg mooi. Dit komt onder andere door de Griekse oorsprong. Het kloppend hart is Piazza dell’Orologio. Hier vind je vast en zeker een terrasje waar je ven lekker neer kunt strijken om een Italiaanse koffie te drinken.

polignano-a-mare-italie
In Polignano a Mare lijken de huizen wel bovenop rotsen te groeien!

Verken prachtig Puglia met je huurauto

Optimaal genieten van het prachtige Puglia? Zorg dan dat je een huurauto tot je beschikking hebt! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de huurauto op te halen op de luchthaven van Bari of de luchthaven van Brindisi. Nadat je je all-in huurauto hebt opgehaald, kun je alle mooie kustplaatjes en historische dorpjes verkennen. Bij ons huur je all-in. Je krijgt ter plaatse niet te maken met onverwachte kosten, maar reserveert vooraf een auto met een duidelijke totaalprijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent en dat is wel zo fijn!

Wil je extra comfort en gemak aan je reservering toevoegen? Dat kan! Bij ons kun je je autohuur namelijk op maat maken met handige services. Kies bijvoorbeeld voor Online Check-in, dan zorgen wij ervoor dat jouw huurcontract al ingevuld voor je klaarligt bij aankomst! Of sla de wachtrij over met de Fastlane.

Bekijk ons aanbod in Italië

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.