De Europese verkeersregels in een handomdraai op je smartphone

Als je gaat roadtrippen is het goed om rekening te houden met het feit dat er over de grenzen vaak andere verkeersregels gelden. Je vakantie krijgt toch echt een vervelende bij- of nasmaak als je ineens een bon onder je ruitenwisser vindt of nog erger: een boete op de deurmat. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk kunnen nagenieten van je vakantie en een boete wil je dus voorkomen!

Sunny Cars heeft daarom een app getest die in een handomdraai de belangrijkste verkeersregels van 28 Europese landen op je smartphone toont: de app Going Abroad. Onze conclusie: een nuttige app waarmee je tijdens je roadtrip op de hoogte bent van de belangrijkste regels.

Welke verkeersregels vind je allemaal in de app?

Wat de maximale snelheden op de wegen zijn, dat is natuurlijk altijd belangrijk om te weten. In de app kun je precies vinden wat de snelheidslimieten zijn binnen- en buiten de bebouwde kom en op de snelwegen. Ga je tijdens de wintermaanden roadtrippen met de (huur)auto, dan kun je de app raadplegen om erachter te komen of winterbanden wel of niet verplicht zijn. Goed om daar alvast rekening mee te houden voordat je op reis gaat. Andere verkeersregels waar je informatie over kunt vinden gaan onder meer over verkeerslichten, verlichting van je auto, veiligheidsuitrusting en verboden rijstroken.

Drink and drive? Nee, natuurlijk niet! Maar wil je toch weten of je dat ene wijntje bij die overheerlijke pasta mag bestellen? Dan lees je in de app wat de maximum toegestane hoeveelheid alcohol is.

Hoe werkt de app precies?

In het beginscherm van de app, kun je kiezen voor Verkeersregels per land. Vervolgens kun je uit 28 Europese bestemmingen kiezen (helaas zijn niet álle Europese bestemmingen beschikbaar). Aan de rechterkant van je scherm kun je vervolgens de onderwerpen uitklappen. Bijvoorbeeld: Snelheidslimieten, Verkeerslichten of Mobiele telefoon. Zo kom je meer te weten over de verkeersregels van jouw vakantieland.

App van de maand - verkeersregels

De app beschikt niet alleen over een informatief gedeelte, maar ook over een educatieve functie. Het is dus niet alleen makkelijk om de verkeersregels op te zoeken, maar het is ook mogelijk in spelvorm de regels te leren! We begrijpen best dat je geen zin om alles uit je hoofd te leren. Gelukkig kun je ook altijd nog onze handige Sunny Guides doornemen. Daar hebben we alle belangrijke (en grappige) verkeersregels voor je opgesomd. Verder lees je er ook praktische tips voor onderweg. Altijd fijn om je op die manier voor te bereiden op je roadtrip. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Benieuwd naar de app? Going Abroad is te downloaden via de App Store en in de Google Play Store.

John van Zunderen

SEO Specialist

John is werkzaam als SEO Specialist en houdt zich bezig met de vindbaarheid van Sunny Cars op internet. Een goed product moet goed gevonden kunnen worden, zo vindt hij. Op reisgebied wil hij zijn dochter het liefst de hele wereld laten zien. Een drukke vader dus. Daarnaast is John liefhebber van muziek en bezoekt hij graag concerten, soms ver over de grens. Ideale stedentrips bovendien, al die concerten.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.