Geen creditcard op naam. Dé reden om je huurauto niet mee te krijgen

Voor je vakantie dien je veel te regelen. Het zoeken van een leuke bestemming is natuurlijk het allerbelangrijkste. En vervolgens ga je op zoek naar een accommodatie. Wordt het een hotel? Een leuk appartementje? Een huis met een zwembad? En dan ga je nadenken over een ander belangrijk onderdeel van je vakantie: de huurauto! Want je vakantie is natuurlijk niet compleet zonder huurauto. Voor vertrek check je alles nog even goed: zijn de paspoorten nog geldig? Check. Moet ik mijn rijbewijs verlengen? Check.

Maar als je een paar dagen voor je vakantie pas de huurvoorwaarden doorleest… Schrik je! “Die creditcard! Op mijn eigen naam?! Die heb ik helemaal niet!”

Een creditcard op naam van de hoofdbestuurder?

Dit hebben we onlangs meegemaakt met een klant. Hij belde ons een paar dagen voordat de huurperiode in zou gaan met de boodschap dat hij helemaal niet over een creditcard op zijn naam beschikte. Hij zou over drie dagen al vertrekken en een creditcard aanvragen zou toch al gauw zo’n twee weken duren. Dit was dus geen optie. En dat leverde toch echt wel even stress op. Voor het voldoen van de waarborg heb je namelijk altijd een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig.

“Kan ik niet gewoon de creditcard van mijn buurman lenen?” Het antwoord is kort en simpel: nee.

Kon hij niet gewoon de creditcard van de buurman lenen?

“Een creditcard is een creditcard, toch? Dus mag ik dan niet gewoon de creditcard van mijn buurman lenen?” Het antwoord op deze vraag is kort en simpel: nee. De creditcard moet op naam van de hoofdbestuuder staan. Altijd. Een creditcard van je moeder, buurman of vriend lenen kan dus niet. En een prepaid creditcard? Nee, ook die is niet toegestaan.

En wat nu?

Gelukkig bleek iemand anders in het reisgezelschap wél een creditcard op naam te hebben. De klant had gekozen voor een huurauto waarbij de extra bestuurder was inbegrepen en dus was er geen reden voor paniek. Wij hoefden alleen de naam van de hoofbestuurder aan te passen en het probleem was opgelost. Zijn reisgenoot was in dit geval dus de oplossing! Gelukkig had de klant het wel tijdig opgemerkt en heeft hij nog contact met ons opgenomen voordat de huurperiode van start ging.

Ons Geen waarborgpakket

Omdat we merken dat er best wat mensen zijn die wel graag een auto willen huren, maar geen creditcard hebben, bieden we het Geen waarborgpakket aan. Met dit servicepakket nemen wij de waarborg alvast voor onze rekening. Wij staan garant voor de klant. Ter plaatse hoef je dan geen waarborg te voldoen en je hebt dus geen creditcard nodig. Maar… dit pakket moet wel uiterlijk 5 dagen voor huuraanvang worden aangevraagd.

Laatste optie

Bieden we het Geen waarborgpakket niet aan op jouw locatie of is het te laat om dit servicepakket aan te vragen? En is er ook niemand in het gezelschap die een creditcard op zijn naam en een rijbewijs heeft? Dan is er soms nog een allerlaatste redmiddel. Wij werken vaak samen met meerdere lokale wagenparkaanbieders en in een enkel geval komt het voor dat een verhuurder het niet verplicht stelt om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder te overhandigen.

Sta je ter plaatse en ben je in paniek omdat je geen creditcard bij je hebt? Bel dan ons noodnummer!

Geen van bovenstaande opties mogelijk?

Dan is er helaas geen andere optie dan de reservering te annuleren. Dus een wijze les, bekijk áltijd de huurvoorwaarden al tijdens het maken van de reservering. En neem het voor vertrek ook nog eventjes door.

Is iets niet helemaal duidelijk? Je kunt ons natuurlijk ook altijd even bellen, dan helpen we je de juiste huurauto te vinden. Dat voorkomt een hoop stress op het laatste moment!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

marc verschoore

24 September 2017 | 9:13 pm | Reageer op marc verschoore

Wij hebben via sunny cars geboekt. Vlucht naar Nice. huurwagen opgehaald bij Enterprise. Bleek de door ons gekozen Renault Capture niet meer in voorraad. Gingen een Opel Corsa of een veel groter voertuig krijgen.Waren niet akkoord.Na wat mondeling onderhandelen kwamen we tot een vergelijk en kregen een uitstekende Ranult Megane (slechts 8000 km op de teller. ) Alles zonder meerkost .Alles vlot verlopen. Ingave van voertuig zeer OK. Een aanrader !

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Susanne Pols-van Gelder

25 September 2017 | 11:08 am | Reageer op Susanne Pols-van Gelder

Dag meneer Verschoore,
Dat is fijn om te lezen!
Graag tot de volgende keer :-)
Met zonnige groet,
Susanne Pols

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Carine Hellemans

24 Maart 2019 | 1:22 pm | Reageer op Carine Hellemans

Ik heb via sunny cars gehuurd maar heb op mijn naam enkel een prepaid card wou daar genoeg geld opzetten maar dat kan niet lees ik hier
Hoeveel is een “geen waarborgpakket “ dan?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

25 Maart 2019 | 10:15 am | Reageer op Sanne van Reek

Hi Carine,

Met een prepaid creditcard kun je inderdaad de waarborg niet voldoen, dit staat in de huurvoorwaarden. Het is altijd aan te raden om de huurvoorwaarden al te lezen, voordat je de huurauto reserveert. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het Geen waarborgpakket is op verschillende plekken beschikbaar. De prijs hiervan verschilt dan ook per locatie en per lokale partner.

Ik zie in ons systeem dat je huurperiode binnenkort van start gaat. Ik wil je daarom adviseren om telefonisch contact op te nemen met onze reserveringsafdeling, om te zien wat er mogelijk is. Je kunt bellen naar: 023 - 5 699 696.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Marjolein

24 Juni 2019 | 12:47 pm | Reageer op Marjolein

In de huurvoorwaarden staat: •WAARBORG: Creditcard op bestuurdersnaam verplicht.Elektronische creditcards worden niet geaccepteerd. American Express wordt niet geaccepteerd. Creditcards zonder reliëf worden geaccepteerd. Er wordt geen waarborg afgeschreven, maar de creditcard op bestuurdersnaam moet wel getoond worden bij het ophalen van de huurauto.

ik heb een visakaart met chip. Wordt die geaccepteerd?

Alvast veel dank.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.