fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

De mooiste rondreis door West-Amerika

Wat vind je de mooiste autoroute ter wereld? Het is één van de vragen die Corno van den Berg van www.droomplekken.nl het meest krijgt. Hij komt dan uit bij een zestal routes. Te beginnen met de mooiste rondreis / autoroute van de VS:

Rondreis per auto door het westen van Amerika

Van hoogtepunt naar hoogtepunt. Letterlijk en figuurlijk. Want zo kun je deze autorit langs Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite NP, Bryce Canyon, Las Vegas en veel meer wel noemen.

Zo blij als een klein kind. Zo sta ik in Monument Valley. Ineens besef ik hoe ruig het Wilde Westen moest zijn geweest. Dat ik ‘kende’ van de westernseries en films op televisie. Nu openen de eindeloze vergezichten met vreemde rotsformaties zich. Alleen de cowboys en indianen te paard ontbreken. Nou ja, niet helemaal. Dit landschap heeft een uniek verhaal. Want Monument Valley is ook nu nog eigendom van de Navajo-indianen. En ik kan met ze op pad, zo blijkt. Weg van de gebaande paden. Goh, had ik dat maar eerder geweten.

Nou ja, dan moet ik nog maar eens terug. Dat is helemaal niet erg. Sterker nog, ik kom graag terug.
Zelf een rondreis maken van meerdere weken door het westen van de Verenigde Staten. Het is één van de meest populaire reizen voor Nederlanders. Volgens het Continu Vakantie Onderzoek is dit wat Nederlanders het liefst in de VS doen. Met opvallend veel hoogtepunten. Met name de rit zelf verrast me het meest. De Amerikaanse wegen, en dan vooral niet de snelwegen.

Het is zo’n vreemd gemengd gevoel. Natuurlijk wil ik dolgraag oog in oog staan met een beer. Zwart of bruin, dat maakt me niet uit. Angstig is het wel. Dus verken ik het Yosemite Nationaal Park met de auto. Eerst even de kat, euh beer uit de boom kijken. Maar al snel merk ik; dit natuurgebied moet je te voet verkennen.

Grizzly met jongen rondreis west-amerika

Op zoek naar de machtige Half Dome, een bizar gevormde granietrots. Al is zoeken wat overdreven, je kunt er niet omheen. Overal zie ik de rots, zelfs als ik de zwarte beer ontmoet is de rots op de achtergrond zichtbaar. Al zie ik dat pas als de beer weer weg is en mijn hart weer uit mijn keel is verdwenen.

Het is typisch Amerikaans: Met de auto kun je letterlijk tot aan de rand van de Grand Canyon rijden. Veel toeristen stappen uit, lopen wat rond, maken foto’s en gaan weer door. Zonde, want ‘s werelds grootste kloof moet je beleven. Te voet.

Benieuwd naar het vervolg van dit verhaal en de rest van de tips die Corno geeft? Lees dan snel hier verder op droomplekken.nl

 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Hennie Musters

5 Oktober 2015 | 1:19 pm | Reageer op Hennie Musters

Ik heb een auto bij National gehuurd in Amerika, opgehaald in San Francisco en teruggebracht in Dallas. De auto was voorzien van een TEXAANS kenteken en is dus a.h.w. door mij zelf teruggebracht naar de staat Texas. Desondanks moest ik 399 dollar aan oneway- kosten betalen.
In een identiek geval werden die kosten door een ander verhuurbedrijf, met name Alamo, wel teruggestort.
Ik vraag me af of National tweemaal oneway kosten int. Eenmaal voor de rit van Texas naar Californië en eenmaal voor de retourrit.
Ik voel me benadeeld door National omdat met opzet een auto heb gezocht en gevonden die teruggebracht moest worden naar Texas, terwijl dit door mijzelf is gebeurd.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

5 Oktober 2015 | 5:01 pm | Reageer op

Beste Hennie, het klopt dat er in Amerika vaak kosten aan een one way zijn verbonden. Die eventuele kosten kun je altijd in de huurvoorwaarden terugvinden tijdens het boekingsproces. Deze huurvoorwaarden sturen we ook mee met de reisbescheiden, zodat je altijd van tevoren weet waar je aan toe bent en welke kosten eventueel ter plaatse moeten worden betaald. Met welk kenteken van je van punt A naar punt B rijdt of vice versa, heeft daar geen invloed op.
Zonnige groet, Ilse

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou