fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

De Wild Coast met uitzicht op zee

Zuid-Afrika is natuurlijk bij veel mensen bekend, maar op mijn laatste reis heb ik een wel heel authentiek stukje gevonden. De Wild Coast in Pondoland. Dit gebied in de Transkei is niet toeristisch en je vindt er schitterende, eenzame stranden waar veel surfers op afkomen. Maar ook het achterland is prachtig. Met onze huurauto reden we door een heuvelachtig gebied waar we dorpjes met rondavels, typisch Afrikaanse huisjes, tegenkwamen. Ze leken wel uit een prentenboek te komen.

Zuid-Afrika-huisjes-kust-roadtrip

Mijn tip is te overnachten in Mboty River Lodge, pal aan een wel heel mooi strand. Vanuit je hotelkamer zie je de dolfijnen springen in de Indische Oceaan. Ook kun je er paardrijden over het strand, kanotochten en prachtige wandelingen maken.

Wat mag je niet missen aan de Oost-Kaap?

1. Mkhambathi Nature Reserve

Als je hier toch bent dan mag je een bezoek aan het Mkhambathi Nature Reserve niet overslaan. Het park ligt idyllisch aan de kust en bestaat uit graslanden, beken, moerassen en ravijnen. Je kunt hier kanoën en vissen, maar het park is ook erg in trek bij wandelaars en hikers. De populairste route is de wandeling langs de rivier de Mkhambathi met uitzicht op de adembenemende Horseshoe Falls. Ervaren lopers kunnen de vijfdaagse Pondo Walk doen. Mboty River Lodge biedt diverse tours aan, met en zonder gids.

2. Breng een bezoek aan Coffee Bay

De Oostkaap is de minst ontwikkelde kustregio van het land. Hier vind je geen luxe resorts en geen massatoerisme. Steden zijn er ook niet, maar Coffee Bay (Koffiebaai) is een leuk plaatsje om naar toe te gaan. Het heeft een surfshop, een supermarktje en twee accommodaties, maar het is er wel mooi. Niemand weet precies hoe het dorp aan zijn naam is gekomen, maar het verhaal gaat dat een schip volgeladen met koffie op de rotsen is vastgelopen. Als je de rotsformaties hier verkent geloof je het meteen.

3. De jaarlijkse Sardin Run

Als je geluk hebt maak je de jaarlijkse Sardin Run mee. Eens per jaar, tussen mei en juli, trekken miljoenen sardines langs de kust in noordelijke richting naar Durban. Een feest voor vogels, haaien en dolfijnen en spectaculair om te zien. Met een georganiseerde trip kun je de zee op en vlak bij de sardines komen.

Michal van Bavel

Reisjournalisten of -bloggers

Michal van Bavel is reisagent bij VakantieXperts en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft hij zijn tip voor een must-see-plekje in Zuid-Afrika die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou