Deze handige app maakt een spoor van broodkruimels

Voel jij ook de drang om zoveel mogelijk van de wereld te spotten? Of ga je liever elk jaar naar dezelfde bestemming? Wat voor reiziger je ook bent, het is natuurlijk altijd leuk om bij te houden waar je bent geweest. Niet alleen op landniveau, maar zelfs zo ver ingezoomd dat je precies kunt zien op welk adres je bent geweest! We hebben het hier over de app ‘Where Have I Been’. Nee, het gaat niet het ledemaat dat je elke dag gebruikt om te lopen, maar het Engelse woord om aan te duiden waar je bent geweest.

Details onthouden

In deze app kun je na elke vakantie zien waar je allemaal bent geweest. Niet alleen op een landkaart, maar zelfs in welke straat en in welk restaurant. De vraag: “weet jij nog waar we die tweede dag in Taormina op dat terrasje hebben gezeten na de lunch?” is met het gebruik van deze app niet meer relevant. Na een vakantie met zoveel indrukken onthoud je die details vaak niet. Met deze app is het onmogelijk om dit te vergeten! Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook als bij thuiskomst jou om tips wordt gevraagd. Je kunt zonder moeite zo dat ene adresje terugvinden.

Met de app ‘Where Have I Been’ is de vraag: “weet jij nog waar we die tweede dag in Taormina op dat terrasje hebben gezeten na de lunch?” niet meer relevant

Wat heb ik allemaal gezien?

Ook kun je bijhouden hoeveel je al van de wereld hebt gezien. De app houdt dit namelijk voor je bij! Je laat als het ware een spoor van broodkruimels achter. Een beetje zoals Hans en Grietje, maar dan anno 2018.

Pluspunt

De app draait op de achtergrond en gebruikt maar 3% van je batterij, dat is een groot pluspunt. Een beetje inleveren op je privacy moet je wel, want je moet de app toestemming geven om je locatie te gebruiken. Nog iets handigs: de app wil ook graag je stappen bijhouden. Zo weet je precies hoeveel je hebt gewandeld in dat ene afgelegen bergdorpje – waar je zonder huurauto natuurlijk niet was gekomen. Ook houdt de app bij hoe lang je in de auto hebt gezeten! Best fijn en dus des te belangrijker om een comfortabele huurauto te huren waarin je zorgeloos kunt rondrijden.

Ben je benieuwd geworden en wil je de app zelf graag uitproberen? Dat kan, de app is namelijk beschikbaar voor iOS! In de Google Play Store is een vergelijkbare app beschikbaar. 

Sanne van Reek

Content en Social Media marketeer

Sanne werkt bij Sunny Cars als Content en Social Media Marketeer. Ze is gek op reizen en verkent het allerliefst de onbekende plekken. Dat je daar af en toe voor moet verdwalen, maakt haar niet uit.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

ivan scherrens

25 Februari 2018 | 9:46 am | Reageer op ivan scherrens

kun je mij het icoontje van de app tonen
er zijn verschillende app's met been
mvg

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

26 Februari 2018 | 10:50 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Ivan,

Als je in de App Store 'Where Have I Been' typt, dan is het het bovenste zoekresultaat! Als je op de link naar iOS in dit blog klikt, zie je het icoontje staan.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.