fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Een boete, wat nu?

Oh nee, een auto gehuurd en nu een boete op de mat! Een onderwerp waar al eerder over geschreven is. Toch wil ik hier nog een keertje aandacht aan besteden. Het voorgaande blog is geschreven over boetes in Italië. In dit artikel praat ik je bij over ‘hoe’ boetes worden verwerkt en ‘waarom’ er administratiekosten worden gerekend.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij gaan ervanuit dat iedereen zich aan de verkeersregels en snelheid houdt. Toch kan het zijn dat je achteraf een boete ontvangt. Zodra bekend is dat er een boete gereden is wordt deze – net als in Nederland – uitgeschreven en door de lokale autoriteiten naar de eigenaar van de auto verzonden. Omdat de lokale partner de eigenaar is van de auto, wordt hij geïnformeerd over de boete. Alleen betaalt hij deze natuurlijk niet zelf, maar zoekt hij de huurder en belast zijn of haar creditcard met administratiekosten.

TIP: Bereid je voor en lees je in over de verkeersregels, zones e.d. van je vakantiebestemming. Zo ben je vooraf op de hoogte en kan je met een gerust hart op reis.

boete huurauto wat nu

Administratiekosten?

Op de lijsten staan alle boetes, maar ook openstaande tol op. Dat houdt in dat de lokale partners hier flink wat tijd in steken om alles te verwerken. Hiervoor brengen zij per boete administratiekosten in rekening. Dus heb je drie boetes dan krijg je ook drie keer de administratiekosten doorberekend. Deze kosten verschillen per partner en kun je terug vinden in de informatie die je bij het lokaal te ondertekenen huurcontract ontvangt.

Betalen

De administratiekosten worden door de lokale partner belast zoals ik al eerder aangaf. Over de boete zelf beschikt de partner niet. De boete wordt later toegestuurd en dien je zelf te betalen. De boete ontvang je per post of per e-mail.

Helaas kan Sunny Cars geen inhoudelijke informatie over de boete opvragen. Dit heeft te maken met jouw privacy. Bij de boete ontvang je informatie hoe je deze kunt betalen en kom je er niet uit dan kun je contact opnemen met de lokale instantie.

TIP: Betaal de boete zodra hij op de deurmat valt. Bij het uitblijven van de betaling wordt er een incassobureau opgezet en kunnen de kosten flink in de papieren lopen. En dat zou zonde zijn! Dus mocht er een nieuwe autohuur gepland staan verdiep je in de verkeersregels, wees voorbereid en voorkom boetes!

Mascha Vork

Customer Care

Sinds januari 2014 is Mascha werkzaam op de Customer Care afdeling, maar ze werkt al sinds 2012 bij Sunny Cars! In haar blogs schrijft ze over veelvoorkomende misverstanden en lastige situaties met een huurauto. Informatief, leerzaam en soms ook vermakelijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Josje Blesgraaf

5 Oktober 2015 | 12:19 pm | Reageer op Josje Blesgraaf

Vraag bij boetes altijd de originele bekeuring van de politie op, want ook hiermee kunnen autoverhuurders de boel oplichten. Dit geldt ook bij beschadigingen aan de auto, anders betalen meerdere huurders dezelfde nota. Als je echt bent gefotografeerd, vraag dan ook maar de foto's op. Dit doe ik altijd in Nederland, dan staat het op papier vast wanneer en waar het voorval is geweest.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Mascha

4 Augustus 2015 | 3:38 pm | Reageer op Mascha

Beste Ben,

Bedankt voor je bericht.
Dat is inderdaad vervelend! Helaas kan Sunny Cars niets aan de hoogte van deze kosten doen. Deze worden door de autoleveranciers bepaald en hier heeft Sunny Cars geen invloed op.

Wij zullen je bevindingen meenemen in de contractbesprekingen met deze leverancier.

Zonnige groet,
Mascha

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Ben

2 Augustus 2015 | 12:34 pm | Reageer op Ben

via Sunnycars een auto gehuurd bij Sicilycars in Rome. Iedereen rijdt als gekken in Italië en als voorzichtige Nederlander (0 bekeuringen per jaar) blijk ik in 1 week 4 keer gefotografeerd te zijn.. Boetse zijn byzonder hoog in Iatlië, Sicily cars berekend voor het doorsturen van mijn adres gegevens nu € 240,00. Dat is diefstal. Kan daar iets aan gedaan worden,

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou