fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Een Italiaanse huurauto met vierkante wielen

Je hart bonkt in je keel en in shock vraag je aan je man om bevestiging. Hier hadden we de huurauto toch geparkeerd, schat? De straat klopt. Dat was zo´n typisch Italiaans steegje vol met kleur en waslijnen vol met wasgoed. Je kijkt nog een keer goed naar de plek waar je huurauto stond en beseft je dat dit echt de plek is. Alleen toen je de huurauto hier parkeerde had deze nog vier banden. Maar nu? Nu staat hij daar, gewoon te staan, nutteloos, zonder banden..

Op stapeltjes bakstenen

Dit overkwam één van onze klanten in Rome. Tijdens een heerlijk Italiaans diner in de plaatselijke pizzeria werden alle vier de wielen van zijn huurauto gestolen. Probeer dan maar een kalm te blijven.

huurauto zonder wielen italie bakstenen

Toch is zoiets bij ons niet direct reden voor paniek. Want: ook gestolen banden vallen onder onze dekking.

De betreffende klant kon de volgende dag gewoon naar het Collosseum. En foto´s maken van de Toren van Pisa. Want na contact met ons (en de nooddienst van de lokale wagenparkaanbieder) werd de wielloze wagen weggesleept en stond er direct een vervangende huurauto voor hem klaar.

Bij thuiskomst hebben we de vier gestolen banden vergoed

Mocht jij ooit in zo´n situatie terecht komen dan is ons advies:

  • Meld het direct bij de lokale politie en stel een politierapport op;
  • Maak foto´s;
  • Neem contact op met ons en vul het schaderapport in.

En geniet daarna gewoon van je vakantie, want één ding is zeker dit is een top verhaal op verjaardagen! 😉

 

Mascha Vork

Customer Care

Sinds januari 2014 is Mascha werkzaam op de Customer Care afdeling, maar ze werkt al sinds 2012 bij Sunny Cars! In haar blogs schrijft ze over veelvoorkomende misverstanden en lastige situaties met een huurauto. Informatief, leerzaam en soms ook vermakelijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

karel de vos

22 Mei 2016 | 3:29 pm | Reageer op karel de vos

net terug van een weekje Sicilië met huurauto van Hertz via Sunny-cars, dit overkwam mij met de plaatselijke Hertz in Catania airport : toen ik de wagen afhaalde op 11 mei 2016 probeerde de Hertz-dame mij een verzekering aan te smeren om bandenproblemen te voorkomen, aangezien ik wees op jullie contract, waarin gelukkig alles duidelijk vermeld staat om GEEN extra verzekering te nemen, werd de dame een beetje kriegelig en vertelde dat mij een lekke band 150 euro ging kosten, ik weigerde beleefd en kreeg eindelijk de sleutel, toen ik de wagen terug bracht op 18 mei, met een volle tank, werd ik gecontroleerd door de bediende van Hertz, een jongeman, deze zag de meterstand en vroeg mij om het ticket laatste tankbeurt, ik begon te zoeken in mijn stapeltje, toe de bediende vroeg waar ik getankt had, Taormina vertelde ik te eerlijk. Te ver weg zie de bediende, dat gaat je een boete van 50 euro kosten en een nieuwe tankbeurt, omdat volgens hem ik binnen de 10 km van de afleverplaats moest tanken. Ik vroeg kalm naar mijn sleutel en vertelde dat ik wel zelf zou gaan tanken, wat ook gebeurde in de Esso-pomp in de buurt, waar ik nauwelijks 4 liter in de tank kreeg. Voor deze keer was het goed zei de bediende van Hertz. Als dit de wijze is waarop de Sicilianen hun toeristen wensen te bedienen, dan gaan ze nog lang op een tweede bezoek van mij wachten, Trouwens, jullie weten waarschijnlijk dat er twee soorten diesel bestaan in Italië met een prijsverschil van 0.30 euro per liter, waar ze natuurlijk van profiteren als je bediend wordt door een pompbediende.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou