fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Een roadtrip van de Côte d’Azur naar de Ardèche

Met een vriendin heb ik een leuke roadtrip gemaakt langs de kust van Frankrijk, daarna naar de Ardèche en eindigend in Parijs. Een van de hoogtepunten was onze kanotocht door de Gorges de l’ Ardèche.  We hadden de lange tour van bijna 30km gekozen.

?????????

De route was ontzettend mooi, een dag om nooit te vergeten, maar het was wel een hele zware en intensieve dag. Je moet namelijk blijven paddelen om op tijd weer bij het eindpunt te zijn. Als je niet sportief bent, of onderweg wilt pauzeren om te zwemmen of van de omgeving te genieten, dan kun je beter een kortere tour doen.  Wij waren blij dat we de intensieve tocht hebben gedaan, al was het maar omdat dat de enige is waarbij je onder de natuurlijke brug Pont d’Arc vaart.

Wat je nog meer kunt doen in Zuid-Frankrijk

1. Combineer de Ardèche met de Côte d´Azur

Met een huurauto kun je de Ardèche goed combineren met een verblijf aan de Côte d’ Azur. Het leuke van deze streek is dat het er zo afwisselend is.  Aan de kust bij Frejus en St. Raphael heb je ruime en schone stranden, veel terrasjes, winkeltjes en restaurantjes aan de boulevard en de verse pizza en spareribs zijn schappelijk geprijsd. Een heel andere wereld, die van glitter en glamour, tref je in het verderop gelegen St. Tropez en Cannes.

2. De Historische stad Avignon

Als je van de Cöte d’ Azur naar de Ardèche gaat, ligt een stop in de historische stad Avignon voor de hand. Bij velen bekend vanwege het bekende liedje Sur le pont d’Avignon, maar nog meer om het fameuze theaterfestival dat hier elk jaar in juli wordt gehouden. Met als hoogtepunt de voorstelling op de binnenplaats van het pauselijke paleis.

3. De lavendelroute

Ben je in de zomer in Zuid-Frankrijk rijdt dan ook eens de lavendelroute. Van half juni tot begin augustus komt de lavendel je in blauwe golven tegemoet. Op deze website vind je zes uitgeschreven routes.

Stephanie Greeve

Reisjournalisten of -bloggers

Stephanie Greeve is reisagent bij Toerkoop van Gerwen en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Frankrijk die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou