fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Een stedentrip met huurauto

Reisjournalist Marleen Brekelmans reist af naar de meest bijzondere adressen van Europa. Dit keer een reis naar Stockholm waar ze met de huurauto net een beetje meer van Zweden kon ontdekken.

Een stedentrip geboekt? Boek ook eens een huurauto bij je verblijf, om de omgeving van de stad te verkennen.

Een stedentrip is bij ons een favoriet uitje. Een fijn tussendoortje, waarbij we in een andere stad veel inspiratie op doen, cultuur opsnuiven, bijzondere plekjes ontdekken en even lekker samen zijn zonder kinderen. Tijdens onze laatste stedentrip, naar Stockholm, hadden we voor het eerst een auto tot onze beschikking. Wat een heerlijkheid! Ik kan het je van harte aanbevelen en zet met plezier de voordelen van een huurauto voor je op een rij.

Huurauto-Stockholm

Voordelen stedentrip met huurauto:

  • Eigen vervoer vanaf de luchthaven:  Voor onze stedentrips boeken we vaak een ticket bij een low cost airline. Voordeel is dat we voor weinig geld al veel mooie steden in Europa hebben bezocht. Nadeel is dat de luchthavens vaak ver(der) van de stad afliggen. De luchthaven Stockholm Stavska ligt zelfs ruim 100 km ten zuiden van de stad. Het is heel comfortabel om direct na aankomst in je huurauto naar je accommodatie te kunnen rijden.
  • Vervoer binnen de stad:  Stockholm is een dure stad, hotels in het centrum van de stad zijn (voor ons) onbetaalbaar. Om onze citytrip een beetje betaalbaar te houden hadden we een Design Motel geboekt in een van de buitenwijken (achteraf een hele leuke wijk). Met onze auto van Sunnycars waren we zo in de stad, heerlijk! Geen wachttijden en meerdere keren overstappen met het openbaar vervoer. Daarnaast maakte ons eigen vervoersmiddel het mogelijk om delen van de stad te verkennen die met het openbaar vervoer niet zo makkelijk te bereiken waren.
  • Op ontdekking buiten de stad: We zijn een dag gaan touren om een stukje Zweden te verkennen. Vanuit Stockholm noordwaarts gereden, langs tientallen baaien, inhammen met bootjes, karakteristieke houten huisjes en uitgestrekte natuurgebieden. Gestopt waar we wilden, koffietentjes ontdekt, op eigen tempo over de mooiste weggetjes (filmpje)… Deze dag hadden we niet willen missen, het doet ons verlangen naar meer! Zweden bovenaan op onze bucketlist!

Zweedse-broodjes Zweedse-tekst

Het gevoel van vrijheid, blijheid en het gemak maakt dat we een volgende keer zeker weer een auto reserveren om alle bijzondere plekjes in en rond de stad te ontdekken!

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou