fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Een toilet van goud in de Bay of Islands

Omrijden voor een sanitaire stop? Het was niet makkelijk mijn dochter over te halen, maar in ruil voor kanoën in de ochtend, zou zij mij daarna vergezellen op mijn zoektocht naar een bijzonder toilet in Kawakawa, op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

toilet-bay-of-islands-nieuw-zeeland

Had de Oostenrijkse kunstenaar en architect Hundertwasser hier niet gewoond, dan hadden weinig mensen van dit plaatsje gehoord. Toen in 1998 het 40-jaar oude openbaar toilet vernieuwd moest worden, bood hij zijn hulp aan. Het resultaat: muren met keramieke Picasso/Gaudi-achtige patronen, glas-in-lood-ramen zonder enig patroon, vloeren van verschillende bakstenen, ramen gemaakt van flessen, grillig, kleurrijk mozaiëk tegelwerk, een boom midden in het gebouw en een dak van gras. We keken onze ogen uit.  Zowel voor praktische als filosofische stops aan te raden!

Wat is er nog meer te doen in Nieuw-Zeeland?

1. Waitomo Cave en de Tongariro Crossing

Onmogelijk om te missen is de prachtige natuur op het Noordereiland. Hoge bergen, tropische valleien, blauwgroene gletsjers, vulkanen, kratermeren, spuitende geisers en uitgestrekte zandstranden, het is er allemaal. Bijzonder zijn ook de Waitomo Caves. Een gigantisch grottenstelsel waar je met een bootje allerlei stalactieten en stalagmieten kunt bewonderen. Wandelaars kiezen beter voor de Tongariro Crossing in het gelijknamige nationale park. Een spectaculaire tocht over 17 kilometer waar je zo’n 6 tot 8 uur overdoet. De finest one-day walk volgens de kenners.

2. Auckland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland en de meeste kiwi’s wonen hier. Toch heeft het meer het karakter van een dorp. Dat komt omdat je er nauwelijks hoogbouw vindt, de bewoners willen nu eenmaal graag een huis met een tuin. De stad is gebouwd op vijftig eilandjes, dus niet zo gek dat water de belangrijkste attractie is. Bezoek de prachtige haven, huur een boot of boek een excursie door de baai.

3. De mooiste stranden van Nieuw-Zeeland

De mooiste stranden vind je in de Bay of Islands. De baai is 16 kilometer lang en een aaneenschakeling van zandstranden, inhammen en eilandjes omgeven door een azuurblauwe zee die het op foto’s zo goed doet. Jaloersmakend! Je kunt hier heerlijk relaxen maar ook allerlei watersporten beoefenen, fietsen, wandelen, paardrijden en zwemmen met dolfijnen.

 

Els Tiebout

Reisjournalisten of -bloggers

Els Tiebout is reisagent bij VakantieXperts en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Nieuw-Zeeland die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou