fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Even lachen naar de camera: Wat je nog niet wist over tolwegen in Amerika

Ik schaam me.

Ik schaam me zo erg dat ik zelfs heb getwijfeld of ik dit blog wel zou schrijven. Ik had namelijk nooit gedacht dat dit uitgerekend mij zou overkomen. Maar… het is toch gebeurd. En dat met mijn jarenlange ervaring als autohuurexpert bij Sunny Cars. Ik had beter kunnen weten!

Wat is er gebeurd?

Ik had 2 vliegtickets gewonnen naar New York. Maandenlang bereidden mijn vriend en ik ons op de reis voor. We kochten een Lonely Planet en maakten allerlei plannen. In New York zouden we een auto huren, van daaruit richting de Niagara Falls rijden, en omdat we er tóch waren, hup, even de grens over en zwaaien naar de Canadian National Tower. Vervolgens via de Amish richting Washington met als laatste stop Philadephia en van daaruit weer terug naar New York.

Tussendoor, op de schaatsbaan van het Rockefeller Center, vroeg mijn vriend me zelfs ten huwelijk! De reis kon niet meer stuk.

road trip USA

Dachten we…

Op de laatste dag vertrokken we vanuit Philadephia richting New York luchthaven. Al vrij snel kwamen we de eerste tolweg tegen. We betaalden de tol contant, het poortje ging open en we konden onze reis hervatten. Vlak voor we New York in reden kwamen we opnieuw op een tolweg terecht. ‘Fijn, met een beetje geluk raak ik op deze manier mooi mijn laatste dollars kwijt,’ dacht ik nog.

Op een groot bord werd aangegeven dat we USD 14,– dollar moesten betalen.
Ik keek in mijn portemonnee: 5 dollar, 6 dollar, 7 dollar, 8 dollar, 9 dollar, 10 dollar, 11 dollar…Uhm, schat, heb jij toevallig nog ergens dollars in je zak zitten? Nee, ook hij had geen dollars over. Geen man overboord. Ik gaf de medewerker in het tolhuisje onze laatste 11 dollars en mijn creditcard.

Geen creditcard?

De niet al te vriendelijke dame in het tolhuisje keek niet vrolijk en schudde ‘nee’ om aan te geven dat deze manier van betalen niet mogelijk was. Oké, dan maar alleen mijn creditcard. Er kwam nog net geen vuur uit haar ogen toen ze ons toeblafte: “NO CREDITCARD. Just Smile to the camera over there.” De vrouw wees naar het poortje. “Please drive through.”

En dat deden we dus maar, ons niet precies bewust van wat er nou precies gebeurde. Met zwetende handen reden we door het poortje waar we als twee criminelen op de foto werden gezet. Uiteraard was lachen naar de camera er niet bij!
Maar toen sloeg de paniek toe. Als we niet met creditcard konden betalen, hoe moest het dan verder? Kregen we nu een hele hoge boete?

Tip

De tol konden we uiteindelijk achteraf gelukkig met een klein beetje rente voldoen. Maar de beste tip om deze situatie in de toekomst te voorkomen kregen we op de luchthaven van de autoverhuurder (die onze niet-betaalde tol natuurlijk op z’n bordje kreeg): schaf een Toll Pass Device (TPD) aan. Daarmee worden de tolkosten automatisch van je creditcard afgeschreven en hoef je dus geen tol op de wegen zelf te betalen.

De TPD is te huur op luchthavenstations in het Noordoosten van Amerika voor 3,95 dollar per dag.

Had ik dat nou maar vooraf even in de huurvoorwaarden opgezocht! Dat had mij een stel rode wangen en een boete bespaard.

 

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou