fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Gratis wifi in het buitenland? Check Wi-Fi Finder

Op vakantie in het buitenland en toch even snel iets online opzoeken of je social media updaten? Dan maak je natuurlijk meestal gewoon gebruik van je smartphone. Ondanks dat de tarieven voor mobiel internet in het buitenland steeds gunstiger worden is gratis Wi-Fi natuurlijk nooit vervelend. Toch?

Nu kun je inderdaad gebruik maken van de “bekende” hotspots, zoals bijvoorbeeld bij McDonald’s en Starbucks, maar er zijn nog meer locaties waar je gebruik kunt maken van het wifi netwerk. Betaald of gratis! Met de app Wi-Fi Finder vind je in meer dan 145 landen deze Wi-Fi hotspots.

Scannend op zoek naar wifi

Via GPS kun je de omgeving scannen op basis van je locatie, maar je kunt ook zelf een straatnaam of plaats invoeren. De resultaten worden vervolgens weergeven op een kaart, maar je kunt ook kiezen voor een lijstweergave. Wat jij zelf op dat moment handiger vindt. Een paar functionaliteiten van de app kort toegelicht:

  • Wi-Fi ScannerHiermee scan je de omgeving op alle Wi-Fi netwerken binnen bereik, dus ook beveiligde netwerken worden getoond. Daarnaast zie je de sterkte van het signaal, zodat je weet met welk netwerk je de meest optimale verbinding hebt. Kan belangrijk zijn!
  • Public Wi-Fi near me
   Deze functie toont alle (bekende) wifi hotspots in je omgeving op basis van je locatie, zowel de gratis als betaalde hotspots worden getoond.

WiFi Finder scanner

  • Search Wi-Fi directory
   Wil je zien of er in de buurt van een bepaalde straat of plaats een publiek netwerk beschikbaar is? Dan kun je gebruik maken van de zoekfunctie.

 

Filter de hotspots

Een handige optie binnen de app is “options”, hiermee kun je ook filters toepassen. Zo kun je er dus voor kiezen om alleen gratis of betaalde hotspots te tonen. Ook kun je filteren op “venue”. Dit houdt in dat je enkel hotspots ziet van cafe’s, een winkelcentrum, een bibliotheek, een restaurant etc. Handig toch?

WiFi Finder hotspots sorteren

 

Nog een laatste tip! Voordat je op reis gaat is het handig om alvast de offline database te downloaden, dan kun je offline alvast zoeken naar de wifi spots in de buurt en rijd je er zó naartoe. Inderdaad, met je huurauto 😉

Download WiFi finder voor Android en iPhone (ook voor tablet)

Weet jij nog een interessante app? Laat het mij weten via een reactie op deze blog.

Claudia Voncken

Head of Online Marketing

Sinds 2010 werkt Claudia voor Sunny Cars. Als Head of Online Marketing houdt zij zich dagelijks bezig met het verbeteren van de online aanwezigheid in Nederland, België en Frankrijk. Blogs van Claudia gaan hoogstwaarschijnlijk over handige apps óf ze geeft je handige tips en inzichten omtrent autohuur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou