Grensoverschrijding met de huurauto. Hoe werkt dat?

Tijdens een roadtrip heb je de ultieme vrijheid. Een dagje naar de kust? Geen probleem. Naar een authentiek dorpje in het binnenland? Kan ook. Of een uitstapje naar het buurland, helemaal leuk. Zo bezoek je tijdens één vakantie twee landen. Of zelfs meer. Als je tijdens een roadtrip een uitstap wil maken naar het buurland, dan heet dit een grensoverschrijding. 

Hoe werkt dat eigenlijk met grensoverschrijdingen? We leggen het je in deze blog haarfijn uit.

Mag ik zomaar de grens over met de huurauto?

Nee, dat mag niet altijd ‘zomaar’. In veel landen mag je probleemloos met de huurauto de grens over, máár in sommige gevallen is er specifieke toestemming van de lokale wagenparkaanbieder nodig om met de huurauto in een ander land te rijden. Hoe weet je dan of het mag ja of nee? Nou, dit kun je zelf héél gemakkelijk opzoeken in de huurvoorwaarden.

In de huurvoorwaarden staat duidelijk vermeld naar welke landen een grensoverschrijding is toegestaan en wat de eventuele kosten zijn.

Hoe dan?

Tijdens je zoektocht naar de geschikte huurauto, kun je klikken op Bekijk huurvoorwaarden. Hier vind je allerlei belangrijke informatie terug, zoals de hoogte van de waarborg bijvoorbeeld. Maar ook informatie over de grensoverschrijding. Dit vind je terug onder het kopje Grensoverschrijding. Zo lees je naar welke landen het is toegestaan om de grensoverschrijding te maken en vind je er de eventuele kosten terug.

Wil je een grensoverschrijding aanvragen? Heel simpel. Dit doe je tijdens het reserveren op onze website!

Grensoverschrijding aanvragen

Wil je graag een uitstapje maken naar het buurland? Leuk! In veel gevallen dien je dit vooraf dan wel aan te vragen. Heel makkelijk hoor, dit doe je op onze website tijdens het plaatsen van je reservering. Hier kun je aangeven welke landen je van plan bent te bezoeken tijdens je roadtrip.

Grensoverschrijding reserveren

Populaire grensoverschrijdingen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om tijdens je vakantie ook andere landen te bezoeken. Zo maken veel vakantiegangers een uitstap vanuit Frankrijk naar Italië – of andersom. Ook is de grensoverschrijding van Kroatië naar Montenegro populair. En niet te vergeten: van Duitsland naar Oostenrijk of van Spanje naar Portugal. Maar let wel op: check altijd even de huurvoorwaarden om te kijken of het is toegestaan en wat de eventuele kosten zijn.

De grensoverschrijding van Zuid-Afrika naar Swaziland is populair. Zonder het benodigde toestemmingsformulier mag je de grens met Swaziland niet over. Vraag deze grensoverschrijding dus meteen bij het maken van je reservering aan!

Gesloten grenzen

Dat een grensoverschrijding lang niet altijd mogelijk is, blijkt wel uit het feit dat sommige grensoverschrijdingen helemaal niet zijn toegestaan. Dit heeft vaak te maken met veiligheid, invoer of belastingen. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om vanuit de VS per huurauto naar Mexico te gaan, of andersom. Ook mag je vanuit Spanje niet met de huurauto naar Marokko.

Maar gelukkig zijn er genoeg landen die je wél mag bezoeken met je huurauto. Dat maakt je roadtrip nog nét even leuker!

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Christian

11 Januari 2019 | 9:47 pm | Reageer op Christian

Hallo.
Als wij een auto huren in Dubrovnik mogen we daar dan ook mee rondreizen in Montenegro . Grensformaliteiten ?
Mvgr
Chris

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

14 Januari 2019 | 2:54 pm | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Christian,

Ja hoor. Mocht je hier meer informatie over willen, dan kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling: 023 - 5 699 696.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Fabrizio

26 Januari 2019 | 2:03 pm | Reageer op Fabrizio

Als ik een auto huur in Ljubljana , kan ik de grens over , zonder problemen , naar Italië ?
Mvg
F. Cavazza

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

28 Januari 2019 | 11:17 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Fabrizio,

Ja hoor, dit is mogelijk. Check voordat je de huurauto reserveert nog wel even de huurvoorwaarden onder het kopje 'Grensoverschrijding'. Het kan namelijk verschillen per lokale wagenparkaanbieder en per huurauto.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

tamara philips

26 Februari 2019 | 5:53 pm | Reageer op tamara philips

huurwagen van faro luchthaven naar punta umbria spanje(huelva) - heen en terug?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

5 Maart 2019 | 9:30 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Tamara,

Nee, helaas is een internationale one way tussen deze twee bestemmingen niet mogelijk. Maar als je graag een grensoverschrijding wil maken, dan kun je contact opnemen met reservation@sunnycars.nl. Zij kunnen dit voor je aanvragen bij de lokale partner. Ook kun je dit tijdens het maken van je boeking aangeven op onze website.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Jos Vercammen

5 Maart 2019 | 9:50 pm | Reageer op Jos Vercammen

Auto huren in Tirana, Albanië en rijden naar Pristina in Kosovo. Vandaar naar Skopje in Macedonië en via Ohrid opnieuw Albanië binnen. Is dat mogelijk? Extra papieren? Extra kosten? Dank voor info... . Jos

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

11 Maart 2019 | 11:13 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Jos,

Zo, dat is een flinke route. Een echte roadtrip, heel leuk! Voor dit soort vragen kun je het beste contact opnemen met onze reserveringsafdeling (e-mailen naar reservation@sunnycars.nl). Zij kunnen kijken wat mogelijk is, jou een offerte sturen en het ook meteen voor je aanvragen!

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Anja Van Hootegem

11 Maart 2019 | 2:54 pm | Reageer op Anja Van Hootegem

Hallo, wij willen een auto huren in Podgorica (Montenegro) eerst dachten we om een roadtrip te doen via Servië, Kosovo en Albanië terug naar Montenegro maar blijkbaar is Kosovo niet toegankelijk met een huurwagen vanuit het buitenland. Dus willen we onze route inkorten en enkel Montenegro en Albanië doen maar we kregen nu van Sunnycars een njet???

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

22 Maart 2019 | 9:54 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Anja,

Wat kregen jullie van Sunny Cars :-)?

Een grensoverschrijding kan soms eerst op aanvraag komen. Een lokale wagenparkaanbieder moet wel akkoord gaan met de landen die jullie willen gaan bezoeken. Als hij daar niet mee akkoord gaat, dan wordt de reservering afgewezen. Ik wil je adviseren om nogmaals contact op te nemen met onze reserveringsafdeling om te kijken wat er mogelijk is.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Van Raemdonck Vivianne

26 Maart 2019 | 2:41 pm | Reageer op Van Raemdonck Vivianne

Hallo, wij willen een huurwagen huren vanaf luchthaven Sevilla (Spanje) naar Faro (Portugal) - en retour. Kan dit ? zijn er grensformaliteiten ? MVG

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.