fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Hoe kies je de perfecte huurauto? Alles wat je moet weten over autocategorieën

Een paar jaar geleden verhuisden we in onze Fiat Panda. Niet in de moderne variant, maar in zo’n stokoud, vierkant gevalletje. Met een paar keer op en neer rijden brachten we onze inboedel, inclusief vissen, cavia, hond en uit de klauwen gegroeide cactus, naar hun nieuwe thuis. Veel mensen verklaarden ons voor gek, maar wij vonden het prima te doen.

Wat je vindt volstaan voor een bepaald doel, is natuurlijk heel persoonlijk. Het hangt er maar net van af wat je plannen precies zijn en hoeveel geld je ervoor over hebt. Dat is met huurauto’s niet anders. Maar hoe kies je nou de perfecte huurauto voor jouw situatie?

categorieën autohuur

Met hoeveel personen reis je?

Om te bepalen welke auto het best aansluit bij jouw vakantieplannen, is het belangrijk om te weten met hoeveel personen je gebruik wilt maken van de huurauto. Wij geven altijd een indicatie van het aantal personen en koffers waarmee je comfortabel van de huurauto gebruik kunt maken.
Welke auto geschikt is voor jou, hangt ook af van je eigen eisen aan comfort. Dat wij inschatten dat je met 2 volwassenen en 2 koffers comfortabel in een auto zit, betekent natuurlijk niet dat het niet anders kán. Vind jij het geen probleem om met een deel van je bagage op schoot naar de plaats van bestemming te rijden? Dan kun je vaak best een iets kleinere auto kiezen. Ben je daarentegen van plan de hele inhoud van je inloopkast mee te nemen? Dan is het verstandig om een iets grotere auto te reserveren. We doen bij het kiezen van je huurauto dus ook een beetje een beroep op je gezonde verstand.
Natuurlijk maakt het type bagage ook een verschil. Zachte tassen proppen bijvoorbeeld zo nodig net even iets makkelijker dan joekels van harde koffers.

Waar ga je de huurauto voor gebruiken?

De perfecte huurauto kies je dus in eerste instantie door te bepalen welke auto voldoende ruimte biedt aan jouw gezelschap en bagage. Maar ook niet onbelangrijk is de vraag wat je van plan bent met de huurauto te gaan doen.
Wil je bijvoorbeeld zonder problemen de bergen van Zwitserland bestijgen? Dan kun je het beste voor een iets groter type auto met wat meer vermogen kiezen. Wil je vooral in de stad rijden en ben je niet zo’n held met inparkeren? Dan is het wellicht prettiger om voor een wat kleiner autootje te kiezen. En natuurlijk kan het ook zijn dat je het op vakantie gewoon wel kicken vindt om eens in een dikke SUV of een strakke cabrio rond te rijden. Ook daarop kun je selecteren.

Categorie niet beschikbaar?

Als je een huurauto zoekt, wordt er een specifiek model getoond. Maar let op: dit is niet meer dan een voorbeeld van een auto die in de betreffende categorie valt. Daarbij staat altijd de opmerking ‘of gelijkwaardig’. Je krijgt dus niet altijd de auto die wordt afgebeeld, maar je krijgt wel een auto waarmee je met hetzelfde aantal personen en bagagestukken comfortabel kunt reizen. Specifieke kenmerken – bijvoorbeeld dat de auto een automaat is, of dat hij op diesel rijdt – zijn ook gegarandeerd.

Als de gereserveerde autocategorie om welke reden dan ook niet overeenkomt met de auto die voor je klaarstaat, dan is de lokale wagenparkaanbieder verplicht je een gratis upgrade aan te bieden. Let er dan wel op dat dit ook op je huurcontract wordt gezet.

Twijfel over de perfecte huurauto voor jouw vakantie?

Onze oude Panda viel binnen de categorie ‘aftands’ en zul je niet aangeboden krijgen, hoe mooi wij hem ook vonden. Je mag namelijk wel verwachten dat je huurauto relatief nieuw is en goed functioneert.

Twijfel je over de beste keuze voor jouw situatie? Dan kun je ons altijd even bellen. Onze autohuurexperts helpen je graag die huurauto te vinden waarvan je gegarandeerd een glimlach op je gezicht krijgt.

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou