fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Huurauto en kind? Dit is wat je móet weten over kinderzitjes

Mijn kleine man bungelt al een tijdje met zijn beentjes over de rand van de Maxicosi. Dus het is tijd. Tijd voor een heus kinderzitje. Maar wat een gedoe: er is zoveel keus! Wanneer heb je nu welk stoeltje nodig? Staat duurder gelijk aan beter? En moet je er nou één nemen mét of zonder Isofix? Het antwoord op dat soort vragen kun je gelukkig vinden in de autostoeltjestest van de Consumentenbond. 

Maar hoe zit het met een kinderzitje in een huurauto?

Wanneer je een auto huurt tijdens je vakantie heb je namelijk een stuk minder keus. Terwijl een zitje wél verplicht is tot 1.35 meter (of 18 jaar) in alle EU-landen.

Daarom hierbij wat handige weetjes.

1. Het kinderzitje is een accessoire dat je vooraf reserveert, maar ter plekke betaalt aan de lokale partner. Tijdens het boekingsproces kun je bij ‘accessoires’ aangeven welk autostoeltje je nodig hebt. De kosten voor het zitje zie je dan ook direct staan. Je hebt hier 4 keuzes:

kinderzitje huurauto handige tips zitverhoger

Wel doen, hoor, dat vooraf reserveren! Het kan in drukke periodes namelijk voorkomen dat ze op zijn, en dan zit je daar… (en je kind niet).

2. Valt je kindje in de kleinste (Maxicosi) of grootste (zitverhoger) groep? Neem die dan gewoon mee van thuis, dan bespaar je aardig wat kosten. Die Maxicosi is sowieso handig tijdens je reis. En een zitverhoger past makkelijk in je koffer. Gewoon je kleren ertussen en omheen proppen.

3. Huur je wel een stoeltje? Neem dan een schone, universele kinderstoelhoes mee. Dan zit je kind op een lekkere frisse stoel. Bovendien is een hoes van badstof ook lekker koel en comfortabel.

4. Kijk niet raar op wanneer je ter plekke het stoeltje zelf in de auto moet monteren. Verhuurder willen niet het risico lopen dat zij verantwoordelijk worden gesteld als er iets met je kind gebeurt door een verkeerd geplaatst stoeltje. Daarom moet je het altijd zelf in de auto plaatsen.

Met deze tips komt je vakantie met kinderen helemaal goed. Ga je voor 100% relaxt autorijden? Bekijk dan zeker even de tips van onze ervaringsdeskundigen (lees: andere ouders) voor een zorgeloze en ontspannen fly-drive.
Goede reis!

 

 

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou