Ik ga op reis en neem mee: een huurauto

Met een huurauto zie je meer en wij zijn niet de enige die daar zo over denken. We zien dit niet alleen terug in het aantal reserveringen dat bij ons gemaakt wordt, maar het blijkt ook uit het nieuwste trendrapport van 2018. Daarin staat dat een op de vijf Vlamingen de afgelopen drie jaar een auto huurde voor een vakantie in het buitenland. En dat vinden wij goed nieuws!

De belangrijkste reden om een auto te huren? Die is niet zo heel erg verrassend. Voor 67% van de deelnemers aan het onderzoek is dat namelijk het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Verder zegt bijna de helft met een huurauto plekken te zien waar je anders niet komt.

Echte roadtrippers

Wij hebben inzicht in autohuurboekingen, maar weten waarom de Vlaming nu eigenlijk een auto huurt voor op vakantie? Dat doen we niet. En wat ze dan zoal doen met die huurauto? Ook dat weten we niet. En daarom vroegen we het ze! Het blijkt dat 46% de huurauto gebruikt om een rondreis te maken.

Een groot deel maakt dus een heuse roadtrip. Tijdens die rondreis logeren ze graag wel op een vast adres want maar liefst 75% stippelt de logeeradressen en route van tevoren helemaal uit. En 5% van de respondenten leeft echt met de dag: zij reizen volledig op de bonnefooi.

Het is een beetje kort door de bocht, maar in feite zit het zo: de Vlaming kiest voor zijn roadtrip het liefst de voordeligste huurauto met een all-in pakket. Hij weet graag precies waar hij aan toe is, dus stippelt hij zijn reis en route van tevoren helemaal uit.

We blijven zuinig

Uit ons jaarlijks trendonderzoek blijkt dat de prijs een belangrijke rol speelt bij het reserveren van een huurauto. Acht op de tien Vlaamse vakantiegangers let hier namelijk op en voor 37% geeft de prijs zelfs de doorslag! Een grote groep geeft ook aan eigen kinderzitjes en navigatiesystemen mee te nemen omdat het geld scheelt. Toch blijkt deze groep vaak duurder uit dan ze hoopten.

Onnodig risico

Een kwart van de vakantiegangers vindt de standaardverzekering voldoende, maar bij het ophalen van de huurauto sluit 12% tóch nog een extra verzekering af. Daardoor zijn ze dan wel duurder uit dan met een vooraf geboekt all-in huurpakket. Toch is het maar goed dat ze extra zekerheid zoeken. Veel Vlamingen hebben namelijk geen idee waar ze wel en niet voor verzekerd zijn, waardoor ze met onnodig veel risico op pad gaan. Ook blijken ze niet goed te weten wat de basisverzekering wel en niet dekt. Wist jij bijvoorbeeld dat een sterretje in de ruit van de huurauto door een opspattend steentje nooit verzekerd is, tenzij je een aanvullende verzekering afsluit voor glasschade? Of dat het laten repareren van een lekke band niet gedekt is, tenzij je een aanvullende glas-banden-bodemverzekering hebt afgesloten? En hoe hoog is je eigen risico bij schade of diefstal?

Van onzekerheid is bij Sunny Cars geen sprake. Met onze all-in formule heb je een glasheldere huursom en geen extra kosten.

Van die onzekerheid hebben onze klanten in ieder geval geen last. Zij kiezen heel bewust voor de all-in formule die wij bieden. Lijkt misschien iets duurder op het eerste gezicht, maar dan heb je een glasheldere huursom, geen extra kosten en kom je op je bestemming niet voor verrassingen te staan. En in de praktijk is het vaak nog voordeliger dan ter plekke verzekeringen bijboeken.

Wil je meer ins en outs over de uitkomsten van het onderzoek? Dan kan ik je de uitgebreide route aanbevelen door het trendrapport autohuur 2018 te lezen!

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

daniel moerkerke

11 juni 2018 | 8:07 pm | Reageer op daniel moerkerke

waarom krijg ik de uitleg betreffende de cookies enkel in het frans?

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 juni 2018 | 9:22 am | Reageer op Sanne van Reek

Hoi Daniël,

Geen idee, dat is gek! Je hebt gewoon onze blog.sunnycars.nl bezocht?

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.