Ik zie 4 dezelfde auto’s, maar voor een andere prijs. Hoe kan dat?

Als je op onze website een huurauto zoekt, dan zie je soms wel vijf keer dezelfde huurauto staan. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Zie je dubbel, is er iets mis met je computer? Nee hoor. We leggen je graag uit waarom je soms twee, drie of wel vijf keer dezelfde huurauto ziet staan.

Compact, compact, compact: Wat is het verschil?

Laatst werden we gebeld door een klant, die niet helemaal zeker wist of hij zijn zoekopdracht goed had ingevuld op onze website. Zijn beeldscherm stond vol met huurauto’s en hij zag wel vier keer ‘dezelfde’ auto op zijn scherm verschijnen… Maar wel allemaal voor een andere prijs. Dat vond hij maar vreemd. “Vier dezelfde auto’s voor een andere prijs? Ik boek toch bij Sunny Cars?”. Dat klopt. Je reserveert je huurauto inderdaad via Sunny Cars. Maar wij hebben zelf geen wagenpark. Wij werken samen met verschillende lokale verhuurders, waar wij jouw autohuur onderbrengen. Wij zorgen ervoor dat alles zorgeloos verloopt, je volledig verzekerd bent en je mooie ongelimiteerde kilometers kunt maken. Dát is all-in autohuur via Sunny Cars.

"Welke auto je het beste kunt kiezen, hangt maar net af van jouw situatie en jouw wensen."

Welke huurauto kies je dan?

We werken dus samen met verschillende lokale verhuurders en al die aanbieders rekenen verschillende prijzen. Hierdoor kan het dus gebeuren dat vier ogenschijnlijk gelijke huurauto’s voor uiteenlopende prijzen worden aangeboden.

Dan kies je toch gewoon de goedkopste huurauto?

Nee, dat hoeft echt niet altijd het verstandigst te zijn. Niet alleen de prijzen kunnen verschillen per aanbieder, maar ook de huurvoorwaarden zijn bij iedere aanbieder weer anders. Zo is bij de ene aanbieder een extra bestuurder wel standaard inbegrepen en bij de ander niet. Of zo kan bij de ene aanbieder de maximumleeftijd 75 jaar zijn en hanteert de andere verhuurder geen maximumleeftijd.

Houd rekening met je specifieke wensen

Welke auto je het beste kunt kiezen, hangt maar net af van jouw situatie en jouw wensen. Reis je alleen? Dan heb je geen extra bestuuder nodig. Maar reis je juist met een groter gezelschap, dan kan het handig zijn als er een (of meerdere) extra bestuurder is inbegrepen. De kosten die onze partners voor dat soort extra’s rekenen, lopen uiteen. Zo kan het dus zijn dat een op het oog duurdere huurauto voor jou toch goedkoper uitpakt.

De klant aan de telefoon wilde zijn huurauto bijvoorbeeld ergens anders inleveren dan waar hij hem hij zou ophalen (een one way) en zijn reisgenoot wilde ook graag rijden, dus een extra bestuurder moest ook op het huurcontract gezet worden. Twee ‘extra’s’ waar de lokale verhuurders dus andere tarieven voor kunnen hanteren.

Makkelijk te vergelijken

Dat snappen we, maar het valt best mee. We maken zoveel mogelijk informatie in een oogopslag inzichtelijk bij de specificaties van de huurauto’s. De rest van de informatie zetten we in de huurvoorwaarden die je eenvoudig kunt inzien voordat je je keuze maakt. En om het nog wat gemakkelijker te maken, is er ook een optie om de huurvoorwaarden van verschillende auto’s te vergelijken. Zo kun je de verschillen in de huurvoorwaarden heel snel inzien.

Twijfels? Niet nodig. Een vakantie plannen moet wel leuk blijven. We helpen je dus graag om de ideale huurauto voor jouw reis te vinden.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.