Je huurauto boek je beter op tijd!

Een vliegticket zo vroeg mogelijk boeken heeft voordelen. Dat weet iedereen. Maar dat je ook bij autohuur beter op tijd kunt reserveren, is minder goed bekend. Sunny Cars reserveringsmanager Susanne Pols is er duidelijk over: “Zodra de beschikbare auto’s opraken, gaat de prijs omhoog. Vroeg boeken is dus écht verstandig.”

Dat huurauto’s ook uitverkocht kunnen zijn, is iets wat veel mensen zich niet altijd realiseren. Susanne: “Elke verhuurder heeft zijn eigen vloot en het is niet altijd mogelijk om extra auto’s in te zetten. Vooral op de eilanden is op gewoon op. Ga je in het hoogseizoen en wil je ook nog een auto uit een populaire klasse, dan zie je dat er een flink prijsverschil kan ontstaan.

Extreem verschil

Afgelopen zomer had ik een klant aan de telefoon. Hij had z’n auto in januari gereserveerd en wilde weten wat het zou kosten als hij dat nu, een paar weken voor zijn vakantie, had gedaan. In plaats van de 600 euro die hij in januari betaalde, was hij nu 1.800 euro kwijt geweest. Dat is een extreem verschil, maar het komt dus voor.”

“Hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. De goedkopere klassen zijn meestal als eerste uitverkocht."

De auto van je keuze

Maar de prijs is niet het enige argument, vindt Susanne. “Hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. De goedkopere klassen zijn meestal als eerste uitverkocht. Als je dan moet uitwijken naar een hogere categorie brengt dat meer kosten met zich mee. Niet fijn als je daar niet op gerekend hebt. Vooral op de eilanden is het logistiek niet mogelijk om het aantal auto’s in een bepaalde categorie tijdelijk uit te breiden. Of iemand wil een minivan boeken en die zijn dan gewoon niet meer te krijgen. Dan moet je twee kleinere auto’s reserveren. Ook niet leuk, want dat heeft consequenties voor je vakantie. Je kunt niet meer met z’n allen reizen, hebt twee chauffeurs nodig, andere bagageruimte, meer kosten voor verzekeringen en benzine. Dat voorkom je allemaal door op tijd te boeken.”

Optieregeling

Met de optieregeling mag je altijd tot 2 weken na de boeking nog kosteloos annuleren. Of je kiest voor de Flexservice à 1 euro per huurdag, waarmee je tot 4 uur voor aanvang van de huur nog mag annuleren.

Gratis Flexservice voor vroegboekers

Reserveer t/m 31 januari je zomerboeking met een ophaaldatum tussen 1 april en 31 oktober 2018. Het maakt ons niet uit of je de huurauto nu, meteen of direct boekt. Zolang je het maar doet tijdens onze vroegboekactie. We geven je de Flexservice cadeau, waarmee je ultieme flexibiliteit krijgt. Daarmee zit je nergens aan vast en kun je de huurauto tot 4 uur voor vertrek kosteloos annuleren. Een reden opgeven? Niet nodig! Je krijgt gewoon je geld terug.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.