fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Je moet flexibel zijn

Er zijn landen die het economisch moeilijk hebben. Iets dat we dagelijks in de kranten kunnen lezen en op de televisie kunnen horen. Tot vervelens toe, zou ik bijna zeggen. Ook landen waar wij veel zaken mee doen zoals Portugal, Griekenland en vooral Spanje, dat nog steeds een van de populairste vakantiebestemming binnen Europa is. De economische problemen in Spanje komen opeens nog dichterbij wanneer een van je verhuurpartners, met wie je al heel veel jaren uitstekend samenwerkt, plotseling in financieel zwaar weer is beland. Heel vervelend voor hen, lastig voor ons. Want er waren al heel veel boekingen door ons bij deze verhuurder gemaakt. Dan moet je als één van de grootste autoverhuurbemiddelaars in Europa snel schakelen. Onze klant verwacht immers dat we als bemiddelaar gewoon en zoals afgesproken een prima huurauto voor hem of haar hebben geregeld.

Om te garanderen dat alle gemaakte boekingen conform afspraak uitgevoerd konden worden, hebben we direct actie ondernomen en zijn alle reserveringen omgeboekt naar andere verhuurpartners. Het feit dat we met de meeste lokale en internationale marktpartijen in Spanje al weer heel wat jaren zaken doen, heeft zeker bijgedragen om dit proces soepel te laten verlopen. Het heeft vele overuren gekost, maar alle boekingen zijn zonder problemen bij andere verhuurpartners ondergebracht. De Sunny Cars collega’s hebben echt een ‘team effort’ geleverd. En daar ben ik best trots op.huurauto relaxen tegen wiel

Ook van eventuele prijsverhogingen heeft onze klant niets gemerkt. Die namen wij voor onze rekening. Want ‘afspraak is afspraak’ blijft voor ons als autoverhuurbemiddelaar een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Iedere klant heeft een vergelijkbaar autotype gekregen conform het Sunny Cars all-inclusive concept. Dus inclusief alle denkbare verzekeringen, zonder eigen risico, ongelimiteerd aantal kilometers en 24 uur bereikbaarheid en support, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren. En ook daarmee bewijzen wij onze toegevoegde waarde voor de klant.

Ondanks het feit dat we het verlies van een verhuurpartner soepel hebben kunnen opvangen en het wat ons betreft ‘business as usual’ is, wil ik iedereen die komende tijd van plan is op vakantie naar Spanje te gaan (vooral doen, prachtig land) het volgende welgemeende advies meegeven: boek tijdig je huurauto! Aan de ene kant omdat de capaciteit aan huurauto’s op de Balearen en het vasteland – helemaal in het hoogseizoen- beduidend minder zal zijn (we schatten zo’n 12.000 minder huurauto’s). Daarnaast houden we er rekening mee dat de prijzen zullen gaan stijgen. Hoewel wij als autoverhuurbemiddelaar met de meeste marktpartijen al jaren samenwerken en door ons marktvolume een streepje voor hebben en scherpe tarieven kunnen bedingen, hebben we te maken met prijsfluctuaties, zeker in het hoogseizoen. Door het wegvallen van de verhuurcapaciteit van deze grote partij, komen onvermijdelijk de prijzen voor huurauto’s verder onder druk te staan.

Met de Sunny Cars Flexservice loopt u overigens geen enkel risico wanneer u nu al een reservering maakt voor de huidige aantrekkelijke prijzen, voor een periode later in het jaar. Met deze Flexservice kan –tot zelfs vier uur voor aanvang van de verhuurperiode- zonder consequenties de reservering worden gewijzigd of geannuleerd. En dat is een hele geruststelling, dacht ik zo.

Hans Knottnerus

Managing Director

Hans is Managing Director van Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. De afgelopen 25 jaar werkte hij in diverse managementfuncties bij verschillende internationale autoverhuurorganisaties van ‘naam en faam’, onder andere in India! Dat hij een echte autohuurexpert is, kun je dus wel stellen.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou