fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Kan ik een auto huren voor de wintersport?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om het vliegtuig te pakken naar de wintersportbestemming. Zo voorkom je dat je in de file komt te staan en met een huurauto rijd je zo vanaf de luchthaven naar je hotel. Maar hoe zit het dan met winterbanden? En met het vignet?

Huurauto wintersport skieen berg

Geneve luchthaven

In de periode van 15 november tot en met 31 maart zijn de auto´s die op het Zwitserse deel worden opgehaald uitgerust met winterbanden. Bij de ene verhuurder betaal je hiervoor ter plaatse een toeslag,  bij de andere wordt er een pakket aangeboden waar deze toeslag al in zit. Je vindt dit terug in de huurvoorwaarden die je kunt openen, nadat je een auto hebt gekozen. Je kunt ook meerdere auto´s met elkaar vergelijken, zodat je deze voorwaarden overzichtelijk naast elkaar ziet. De auto´s die in het Zwitserse deel worden opgehaald zijn voorzien van een vignet voor Zwitserland, waar het verplicht is om er een te hebben Hier hoef je ter plaatse niet meer voor te betalen.

Innsbruck & Salzburg luchthaven

Hier worden op dit moment voor de winter alleen pakketten met winterbanden aangeboden. Lekker gemakkelijk, ter plaatse geen kosten meer te voldoen. Check wel altijd de huurvoorwaarden, want het aanbod kan natuurlijk wijzigen. Ook het vignet voor Oostenrijk is inbegrepen. Zorgeloos op weg dus naar het wintersportgebied!

München luchthaven

Een ideaal vertrekpunt voor een wintersport in Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Ook in Duitsland worden in de winter alle pakketten inclusief winterbanden aangeboden. Mocht je de auto mee de grens over nemen, dien je dit wel vooraf door te geven en het mag in ieder geval naar de bovengenoemde landen. Een vignet kun je indien nodig bij de grens of bij een pompstation voor de grens kopen. Als de verhuurder geen sneeuwkettingen kan leveren (zie huurvoorwaarden) kun je die ook vaak bij een pompstation huren.

Grenoble & Chambéry luchthaven

In Frankrijk zijn winterbanden niet verplicht, maar op deze bestemmingen kunnen voor enkele middenklasse autotypes wel winterbanden en sneeuwkettingen aangevraagd worden. Kijk hiervoor in de voorwaarden.

Italië

Ga je wintersporten in Italië? Dan adviseer ik je een vlucht naar een van bovenstaande bestemmingen te boeken en van hieruit naar je bestemming te rijden. Kijk wel goed in de voorwaarden, want niet voor alle autotypes is de grensoverschrijding toegestaan. Je kunt de grensoverschrijding (indien toegestaan) doorgeven in stap 2 van het reserveringsproces, bij:

huurauto wintersport grensoverschrijding

Reserveren

Mocht je advies willen over een huurauto voor de wintersport of heb je andere specifieke vraag over jouw reservering? We helpen je graag! Je kunt ons van ma- vrij van 09.00 tot 20.00 uur en op za-zo van 09.00 tot 17.30 uur bereiken op: 023- 5699 696 of via reservation@sunnycars.nl.

Susanne Pols-van Gelder

Head of reservations

Als Manager Reserveringsafdeling Nederland & België weet Susanne als geen ander hoe we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn. Ze traint en coacht collega’s, zodat ook zij alles weten over autoverhuur en de service die wij verlenen. In haar vrije tijd is ze gek op reizen – hoe kan het ook anders!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou