fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Karpathos: Het geheim van Griekenland

Hoewel al heel wat Nederlanders Karpathos hebben bezocht, komen de meesten vaak niet verder dan de hoofdstad Pigadia en het toeristische dorp Olymbos. Zonde, want Karpathos biedt zoveel meer.

Karpathos-huurauto-roadtrip

Om te beginnen zou je Olymbos in plaats van met de boot – wat de meeste mensen doen – eens over land moeten bezoeken. Een ervaring op zich, want dit traditionele dorp is al jarenlang van de buitenwereld afgesloten en de weg ernaar toe is erg ruig. Er zijn geen stoplichten op Karpathos en nauwelijks verharde wegen. Wel zie je af en toe een rotonde, wat heel grappig is, want er is nauwelijks verkeer. Het eiland is rotsig, kleurig en ruig met bijna altijd zeezicht en on-Grieks kom je vele bomen, bloemen en struiken tegen, ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Kies wel voor een auto met genoeg power, zoals een Suzuki Jimny.

Drie keer doen op Karpathos

1. Dagtocht naar Mesochori

Een andere leuke dagtocht is naar het plaatsje Mesochori. De naam zegt het al. Messi is midden en Chori is land. Mesochori vind je dus op het midden van het eiland. Het heeft alles wat je van een schilderachtig dorpje verwacht. Witte huisjes die dicht op elkaar gebouwd zijn, smalle straatjes en steegjes en vele trappetjes. Je auto kun je dus maar beter aan de rand van het dorp parkeren. Het dorp is omgeven door olijfbomen en wijnvelden. Hier geniet je dan ook prima van een lokaal wijntje en de zeer vriendelijke bevolking. Blijf tot zonsondergang, dan is het uitzicht op z’n mooist.

2. Taverna Eudoxia´s

En als je dan toch met de auto bent, ga dan ook langs het lekkerste restaurant van Karpathos,  Taverna  Eudoxia’s aan de westkust. Op Trip Advisor krijgt het wel 5 sterren! Het eten is hier perfect en gemaakt van producten van de eigen boerderij. En zoals meestal in Griekenland, de service is goed en de mensen uitermate vriendelijk. Een aanrader: de overheerlijke makarounes. Het restaurant (Adeia 85700) is wat lastig te vinden, dus een GPS is wel handig. Maar je zult er geen spijt van krijgen. KALI OREXI.

3. Groot paasfeest in Volada

Ben je hier met Pasen, ga dan naar het bergdorp Volada. Het Paasfeest wordt hier groots gevierd en de processie is zeer de moeite waard om bij te wonen. De rest van het jaar is Volada in trek om de traditionele huizen die hier goed bewaard zijn gebleven en vanwege het mooie uitzicht over de zee en de hoofdstad. Ook kun je vanaf dit dorpje over de bergpaden naar Kali Limni, het hoogste punt van Karpathos op 1210 meter.

 

Francisca van der Wees

Reisjournalisten of -bloggers

Francisca van der Wees is reisagent bij Holland International Reisbureau en weet dus alles van vakanties. In deze blog geeft ze haar tip voor een must-see-plekje in Griekenland die je absoluut moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou