fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Leentje: mijn favo´ fly drive is Amerika!

Een fly drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly drive bestemming is. Vandaag Leentje de Leeuw, Travel & Media professional. Haar favoriete fly drive? Amerika. Lees meer over Leentje en haar inspirerende tips op www.leentje.us

Wat is jouw favoriete fly drive bestemming?

Amerika: een mekka voor de liefhebber van road trips! Momenteel werken mijn vriend en ik aan een project rond de Route 66, de historische ‘mother road’ die van Chicago naar LA liep en bijna 4000 km lang was, er staan ons dus nog erg veel leuke road trips te wachten. 🙂

Maar het hoeft zeker niet altijd over dit soort indrukwekkend lange afstanden te gaan. We houden er net zo goed van om samen met ons zoontje León een (lang) weekend op uit te trekken, om vrienden te bezoeken of om nieuwe plekken te ontdekken. Onlangs maakten we een driedaagse trip naar Milwaukee (Wisconsin), op goed anderhalf uur rijden van onze woonplaats Chicago.

En eerder dit jaar ontdekte ik voor een reportage een stukje van de geweldig mooie Highway 1 in Californië, een pareltje!

fly drive amerika Leentje De Leeuw

Waarom een fly drive Amerika?

De oorspronkelijke Route 66 vertrekt in Chicago en eindigt aan de pier van Santa Monica in LA. Daartussen loopt de route dwars door Amerika: Missouri, een klein stukje Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en ten slotte Californië. We doen de Route 66 in verschillende stukken en trachten onze zoon León zo vaak mogelijk mee te nemen en nauw bij ons Amerika-project te betrekken.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

We reden al met verschillende types huurwagen rond, voor onze meest recente trip konden we kiezen voor een Fiat 5oo, wat we dan ook met plezier deden. Een zeer fijn autootje, ideaal voor kortere stukken.

Amerika Chicago mirror

Hoe heb je je route bepaald?

Om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke Route 66 te blijven heb je een goede kaart nodig.
Wij gebruikten de ‘Here it is’ reeks, een aanrader!

Hoogtepunt?

Het rijden op zich, soms door desolaat gebied, heeft iets zeer ontspannend. Belangrijk ook: de juiste soundtrack onderweg. Je kan hiervoor playlists op Spotify, YouTube of iTunes gebruiken … keuze te over 🙂

Gekste dat je hebt meegemaakt?

We hebben vooral erg veel fun onderweg met ons drietjes, en het is ook een plezier om te zien hoeveel een vijfjarige opsteekt ‘on the road’. Niet alleen cultureel en culinair, maar ook sociaal. Ik kan iedereen aanbevelen om zijn kinderen zo veel mogelijk van de wereld te laten zien, en dat kan zeker ook dicht bij huis zijn.

Wat mag je niet overslaan?

Natuurlijk moet je lang genoeg in Chicago blijven om de hoogtepunten te zien: de architectuur is hier fenomenaal, onze parken zijn geweldig en ons meer (Lake Michigan) is niet alleen in elk seizoen even prachtig, het is ook gigantisch: twee keer zo groot als België! Chicago is bekend om zijn hot dogs (uitgeroepen als beste in de VS) en deep dish pizza, maar het is hier zeker niet alleen maar fast food wat de klok slaat. Toprestaurants als Alinea, Grace, Acadia en vele, vele andere trekken bezoekers van over de hele wereld.

fly drive Amerika Chicago tankstation

Heb je nog tips voor andere reizigers?

Neem een reservebatterij mee voor je fototoestel, want er is heel wat te beleven op en rond de Route 66.

Wat is je volgende (geplande) reis?

Komende week trekken we voor een lang weekend naar Ann Arbor, Michigan. We gaan er vrienden bezoeken en – uiteraard – lekker eten en drinken!

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou