Een maximumleeftijd bij autohuur. Hoe zit dat?

Overwinteren. Heerlijk! Wie wil tijdens de koude wintermaanden nu niet opwarmen in het warme zuiden? In oktober vertrekken en pas ergens half februari terugkeren naar België. Of gewoon even twee weekjes op vakantie in januari, die lange, saaie en grauwe wintermaand. Op een zekere leeftijd hoef je geen rekening meer te houden met schoolvakanties en kun je buiten het hoogseizoen om profiteren van de rust en gunstige prijzen. Dat is een voordeel! En zo’n vakantie maak je natuurlijk nog leuker en aangenamer met een huurauto voor de deur van je vakantieverblijf. Zo kom je op leuke plekjes! Maar vanaf een bepaalde leeftijd kan het lastiger worden om een auto te huren…

Op sommige locaties is er namelijk een maximumleeftijd. Hoe dat zit? We leggen het je uit.

Mag ik nog een auto huren?

Op verschillende bestemmingen geldt een maximumleeftijd. Nee, dit is echt geen leeftijdsdiscriminatie en wij twijfelen heus niet aan jouw rijvaardigheden. Het is zo dat autoverhuurders een aantal eisen stellen waar jij als huurder aan moet voldoen. Denk hierbij aan het feit dat je in bezit dient te zijn van een creditcard op naam om de waarborg mee te voldoen en uiteraard een rijbewijs om überhaupt te mogen rijden. Ook dien je op sommige bestemmingen minimaal 1 of 2 jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs én wordt er soms een leeftijdsgrens gesteld voor oudere bestuurders.

Ook is er een minimumleeftijd voor jonge bestuurders, zo mogen zij vaak vanaf 21 of 25 jaar een auto huren.

Verzekeringsvoorwaarden

De maximumleeftijd die wordt gesteld, heeft te maken met verzekeringsvoorwaarden. De maximumleeftijd is dus niet wettelijk bepaald, maar verschilt per autoverhuurder. Het kan dus zijn dat wij in een land met drie autoverhuurders samenwerken en dat zij alle drie een andere maximumleeftijd hanteren.

Te oud?!

Als de maximumleeftijd kan verschillen per wagenparkaanbieder (en dus ook kan verschillen per huurauto op onze website), hoe weet je dan of jij voldoet aan de voorwaarden? Dit wil je natuurlijk graag vooraf weten, zodat je ter plaatse niet voor een verrassing komt te staan. Op onze website kun je bij elke huurauto de huurvoorwaarden bekijken. Hierin staat wat de minimum- en maximumleeftijd is. Dit kan op één bestemming verschillen. Na de boeking vermelden we het nog eens op het informatieblad dat je bij de voucher ontvangt. Hier lees je over de maximumleeftijd onder het kopje ‘Belangrijke huurinformatie’.

Maximumleeftijd invullen op de website

Bij Sunny Cars staan we voor duidelijkheid en transparantie. Daarom melden we, voordat je de huurauto reserveert, dat er mogelijk een maximumleeftijd kan gelden en dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Je kunt dan nogmaals de huurvoorwaarden openen om dit te bekijken.

Het verschilt dus per auto. Zo kan de minimumleeftijd 21 en maximumleeftijd 65 jaar zijn, maar ook 25 en 80 jaar.

Jong geleerd, oud gedaan

Gelukkig zijn er ook wagenparkaanbieders die helemaal geen maximumleeftijd hanteren. Als dit het geval is, vind je géén maximumleeftijd terug in de huurvoorwaarden. Zorgeloos toeren tot dat je er genoeg van hebt, dus! Wat ons betreft is genieten met een huurauto jong geleerd, oud gedaan.

Mocht je binnenkort weer een huurauto via Sunny Cars willen reserveren en wil je graag meer informatie over de maximumleeftijd, heb je een vraag of wil je hulp bij het maken van een reservering? Dan staan onze autohuurexperts voor je klaar! Je kunt een e-mail sturen naar reservation@sunnycars.nl of bellen naar 023 – 5 699 696.

Mascha Vork

Customer Care

Sinds januari 2014 is Mascha werkzaam op de Customer Care afdeling, maar ze werkt al sinds 2012 bij Sunny Cars! In haar blogs schrijft ze over veelvoorkomende misverstanden en lastige situaties met een huurauto. Informatief, leerzaam en soms ook vermakelijk.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

Maarten De Laet

11 Mei 2020 | 7:08 pm | Reageer op Maarten De Laet

Goedenavond, Binnen enkele jaren ben ik 65 jaar. Zou u me kunnen zeggen of ik in Griekenland of Italië een auto mag huren? En indien wel wat hiervoor de voorwaarden zijn?

mvg, Maarten

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

12 Mei 2020 | 9:31 am | Reageer op Sanne van Reek

Hallo Maarten,

Dankjewel voor je berichtje! Geen zorgen hoor, met 65 jaar mag je nog heel wat jaartjes zorgeloos rondrijden in een huurauto. Vaak ligt de maximumleeftijd rond de 75 of 80 jaar. Dit kan verschillen per huurauto en per bestemming. Check daarom altijd de huurvoorwaarden! De huurvoorwaarden kun je op onze website heel makkelijk vergelijken.

Zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.