On the road met alle familieleden, iedereen gaat mee!

Zandkastelen bouwen met je kinderen, met opa en oma naar de camping of romantisch met zijn tweetjes weg. Wat is jouw ideale vakantie? Uit ons trendrapport blijkt dat veel Vlamingen er graag op uittrekken met een divers gezelschap. Een vijfde gaat met het gezin op vakantie en een ander deel maakt avontuurlijke plannen met opa’s en oma’s, neven en nichten, zwagers en schoonzussen en kleinkinderen.

Als de kinderen nog jong zijn (12 jaar of jonger) gaan de (schoon)ouders vaker mee op vakantie. Dan kunnen pa en ma ook nog even tot rust komen als opa en oma met het kroost spelen. En als de kinderen wat ouder zijn, gaat het gezin weer vaker op stap met vrienden.

Ikzelf ging vroeger samen met mijn ouders, broertje en zusje naar campings in Frankrijk. Heerlijk vonden we dat. Rondstruinen, vrienden maken, pingpongen en ga maar door. We bleven lang niet elke vakantie op één plek maar gingen vaak naar twee of drie campings.

Gezinnen gaan het liefst naar Spanje

Spanje is net als in 2017 en 2016 het land waar reizigers het vaakst een auto huren tijdens de vakantie; bijna vier op de tien deden dat. Vooral gezinnen met kinderen vieren het liefst vakantie in Spanje. Als families – opa’s en oma’s, (schoon)ouders, (klein)kinderen, broers en zussen – met elkaar op reis gaan, kiezen ze veel vaker dan anderen voor Frankrijk.

Ikzelf ging vroeger samen met mijn ouders, broertje en zusje naar campings in Frankrijk. Heerlijk vonden we dat. Rondstruinen, vrienden maken, pingpongen en ga maar door. We bleven lang niet elke vakantie op één plek maar gingen vaak naar twee of drie campings. Uit ons trendrapport blijkt ook dat rondreizende gezinnen waarvan het jongste kind 12 jaar of jonger is, minder vaak overnachten op vijf of meer locaties. Ze zijn meer dan gemiddeld een stuk honkvaster, 65 procent versus 46 procent.

Spanje is net als in 2017 en 2016 het land waar reizigers het vaakst een auto huren tijdens de vakantie; bijna vier op de tien deden dat

Vieze kinderzitjes

Met jonge kinderen ontkom je niet aan kinderzitjes in de huurauto. Het eigen vertrouwde stoeltje vinden veel mensen toch wel erg fijn, niet alleen omdat je weet dat je een goed zitje hebt maar ook omdat het goedkoper is dan er een te huren. Ook vindt 32 procent een gebruikt kinderzitje gewoon vies. Wat ook vaak vanuit huis wordt meegenomen, zijn navigatiesystemen. Dit doet 46 procent.

Hoe reis jij en neem jij weleens een kinderzitje of navigatiesysteem mee op vakantie? Laat het ons weten in de reacties. We zijn benieuwd! 🙂

Leontien Brondijk

Marketingcommunicatie & PR specialist

Leontien ondekt het liefst de hele wereld en houdt van onverwachte en bijzondere ervaringen, zolang ze maar leuk eindigen. Zoals die ene keer dat ze op de parkeerplaats van een supermarkt in Japan een wielklem kreeg en vervolgens als ‘boete’ boodschappen moest doen = veel verse sushi!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

freddy claeys

30 September 2018 | 11:44 am | Reageer op freddy claeys

Wij nemen altijd ons eigen navigatie systeem mee omdat we zeker zijn dat die altijd ge update is en en deze van de auto verhuurders zijn wel zeer duur.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Sanne van Reek

1 Oktober 2018 | 12:56 pm | Reageer op Sanne van Reek

Heel handig, Freddy!

Een zonnige groet, Sanne

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.