Met kids op de achterbank. Leuk of ellende?

Elk jaar kijken de kinderen weer enorm uit naar de zomervakantie. Zes weken lang vrij, wat een feest! En dan ook nog eens op vakantie naar een zonovergoten land… Het kan niet beter. Is het voor jou als ouder ook een groot feest en vind je die autoritjes met de kids op de achterbank leuk? Dan ken je onderstaande tips vast al!

Maar vind je het toch altijd weer een uitdaging om de kinderen zo lang mogelijk stil te houden of te vermaken? Onthoud deze tips dan goed, zodat de autoritjes met de huurauto tijdens je volgende vakantie wél soepeltjes verlopen. Met een all-in huurauto van Sunny Cars kun je onbezorgd genieten.

Handig voor onderweg

Niets zo vervelend als een kind op de achterbank dat zich niet zo lekker voelt… Is je kind snel wagenziek? Neem dan spuugzakjes en vochtige doekjes mee. Gaan jullie naar een warm land? Dan zijn zonneschermpjes of een doek om het raam bij je kind(eren) af te dekken tegen de zon onmisbaar. Voor langere ritten is het handig om een zacht nekkussen mee te nemen. Vergeet ook vooral de favoriete knuffels van je kinderen niet. Of wat dacht je van een eigen koptelefoon? Zo kunnen ze naar leuke muziek luisteren. Een luisterboek doet het ook vaak goed!

Maak een autotasje klaar

Ontspannen als bijrijder? Dat is met kinderen op de achterbank vaak niet aan de orde. Zeker niet tijdens langere autoritten. Onze tip? Maak een autotasje klaar. Knuffel erin, een spelletje, potlood en papier, lekkere snacks en wat te drinken. Je kunt voor onderweg ook wat spelletjes en speelgoed meenemen, zoals raamstickers, stickerboekjes of een uitwisbaar magnetisch tekenbord. Zo kunnen de wat oudere kinderen zichzelf bedienen en vermaken!

Leuke spelletjes voor in de auto

Autobingo is vaak een groot succes. Je kunt van tevoren bingokaarten maken, kopen of downloaden, maar je kunt je kinderen ook zoekopdrachten geven. Wie ziet als eerste een rode auto, een grote caravan of een benzinestation? Of maak er een telspelletje van en laat je kinderen bijvoorbeeld alle gele auto’s tellen. Of auto’s van een bepaald merk. Ook de bekende, ouderwetse raadspelletjes doen het goed. Denk aan ‘Ik zie ik zie, wat jij niet ziet’ of ‘Ik ga op reis en ik neem mee?’

Hoe vermaak jij de kids tijdens lange autoritten? Van spelletjes spelen tot liedjes zingen, er is genoeg te doen!

Maar naast het inpakken van autotasjes en het klaarmaken van wat lekkere snacks kun je je op deze manieren van tevoren ook al goed voorbereiden voor de autoritten met de huurauto:

Kinderzitje en stoelverhoger

Het begint natuurlijk met een goede voorbereiding: boek meteen bij de reservering een kinderzitje of stoelverhoger, dan weet je zeker dat er eentje voor je klaarstaat als je de huurauto gaat ophalen. Via ons kun je verschillende soorten kinderzitjes reserveren, passend bij de leeftijd van je kind. Stoeltjes voor: tot 12 maanden; 1 tot 3 jaar en 4 tot 7 jaar. Een booster is er voor 8 tot 12 jaar. Bij de reservering geven we door wat de kosten zijn en de betaling gebeurt ter plaatse. Vind je zo’n stoeltje huren te duur? Soms is het ook een mogelijkheid om je eigen kinderzitje mee te nemen in het vliegtuig. Er zijn namelijk vliegtuigmaatschappijen waar je een kinderzitje gratis mag inchecken. Check dit wel even van tevoren.

Meteen op weg

Op sommige luchthavens kan het best druk zijn bij de balie van de lokale verhuurder. Na een lange vliegreis heb je geen zin om nog eens achterin de rij aan te sluiten, zeker niet als je met kinderen bent. Maak je gebruik van onze Express, Premium of Premium Plus service dan mag je de wachtrij overslaan en via de fastlane naar de balie lopen. Het contract en de sleutels liggen klaar. Nog even starten en de vakantie kan beginnen. Relaxt toch?

Eigen stoelhoes

Huur je een stoeltje, neem dan een eigen (badstof) stoelhoes mee van thuis. Het voelt lekker fris aan en mocht er een ongelukje gebeuren, dan hoef je onderweg alleen de hoes maar even te wassen. Stoelhoezen zijn onder meer te koop via www.bol.com.

Enthousiast geworden en wil je gelijk een huurauto reserveren? Dit kan snel via onze website of neem even contact op met onze autohuurexperts.

Leontien Brondijk

Marketingcommunicatie & PR specialist

Leontien ondekt het liefst de hele wereld en houdt van onverwachte en bijzondere ervaringen, zolang ze maar leuk eindigen. Zoals die ene keer dat ze op de parkeerplaats van een supermarkt in Japan een wielklem kreeg en vervolgens als ‘boete’ boodschappen moest doen = veel verse sushi!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.