fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Park Avenue trail

Utah is misschien niet de eerste staat waar je aan denkt als je naar Amerika gaat. Ben je vaker in de VS geweest en houd je van actieve vakanties dan is het wel een aanrader. Je hebt hier woestijn, besneeuwde bergtoppen, meten, groene dalen en de meest bijzondere rotsformaties verspreid over maar liefst vijf nationale parken: Bryce Canyon, Capitol Reef, Canyonland NP, Zion en Arches. Ze zijn allemaal een stuk kleiner dan bekende parken als Yosemite, Yellowstone en Grand Canyon maar daardoor wel zo gemakkelijk te bezoeken.

Park-avenue-trail-utah-roadtrip-edit

Een van de activiteiten die hier veel gedaan wordt is hiking en dat is net even anders dan wat wij onder wandelen verstaan. Als is het maar vanwege het feit dat het hier nooit vlak is. Goede schoenen, geschikte kleding en veel water zijn van belang, maar je beleefd de natuur en de omgeving wel optimaal.  Vlak bij de ingang van Arches NP ligt de Park Avenue trail, een wandeling tussen imposante grillige rotsen. Je ziet prachtige monolieten die miljoenen jaren oud zijn. Ook vanwege de prachtige en weidse omgeving mag je deze trail niet missen, want als je daar loopt voel je je erg klein en nietig. Wat is de natuur daar toch indrukwekkend mooi….

Nog meer doen in Utah

1. De Four Corners in de VS

Wij hebben het drielandenpunt, in de VS hebben ze Four Corners. Hier komen vier Amerikaanse staten samen: Arizona, Colorado, New Mexico en Utah. Het precieze punt bestaat uit een kruispunt van grenzen waarvan elke hoek 90 graden is. Het ligt vrij afgelegen maar omdat het het enige punt in Amerika is  waar vier staten samenkomen is het toch een toeristische trekpleister. Je kunt het goed combineren met Monument Valley.

2. Salt Lake City

Salt Lake City is niet alleen de hoofdstad van Utah, het is ook de hoofdstad van de Mormoonse gemeenschap. De Salt Lake Tempel in de deze stad is hun grootste tempel en ligt op Tempel Square, het hart van de mormoonse gemeente en de grootste toeristische attractie van de stad. Verder kennen we Salt Lake City van de Olympische Winterspelen in 2002 en van het immense Great Salt Lake, het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond.

3. Lake Powell

Lake Powell is een kunstmatig aangelegd meer van bijna 300 km lang. Het is ontstaan door de bouw van een dam in de Coloradorivier. Het ziet er bijzonder uit door z’n knalblauwe water tegen de okergele rotswanden rondom het meer. Het wordt vooral gebruik voor allerlei watersporten, zoals kajakken, zwemmen en varen met een bootje. Op de nabijgelegen Coloradorivier kun je ook raften.

Hans de Wildt

Reisjournalisten of -bloggers

Hans de Wildt is een actieve Columbus Reisreporter en deelt op Columbus Reisreporter tips en mooie foto´s welke gemaakt zijn tijdens zijn reizen. Voor Sunny Cars gaf hij deze tip voor een must-see-plekje in de USA die je absoluut met een huurauto moet ontdekken.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou