fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Peter Soete (Krant van West-Vlaanderen)

Een fly-drive is natuurlijk dé manier om jouw vakantieland te ontdekken. Vliegen naar een mooie bestemming en vervolgens daar met je huurauto rondtoeren. Zo kun je de mooiste plekjes bezoeken! Ter inspiratie vragen we iedere maand aan een frequente reiziger wat zijn of haar favoriete fly-drive bestemming is. Vorige maand kon je lezen over de perfecte autohuur bestemming volgens Karin Rus deze keer is de beurt aan Peter Soete (Reisjournalist Krant van West-Vlaanderen).

Wat is jouw favoriete fly-drive bestemming?Peter Soete

Een echt favoriete fly-drive bestemming heb ik niet. Ik reis graag naar bestemmingen waar iets moois te zien is. En of dat nu in Frankrijk, Italië, Spanje of Zuid-Afrika is, dat maakt niet echt veel uit.

Waarom juist deze bestemming?

In de krant plannen we een reportage over de Costa Blanca en dus heb ik de badplaatsen en het achterland van de Costa Blanca afgereden.

Wanneer heb je deze fly-drive gemaakt, en met wie?

Dat is gebeurd tussen 7 en 14 april 2014 met drie reisgenoten.

In wat voor huurauto heb je rondgereden?

Vermits we veel koffers meehadden, hebben we geopteerd voor een grotere wagen en we kregen een Citroën Grand Picasso ter beschikking, een fantastische wagen! Met slechts 4.000 km op de teller en alle moderne snufjes zoals GPS, multifunctioneel stuurwiel, grote panoramische maar warmtewerende ruit, gesplitste airco, stop-start functie en cruise control was deze twee liter diesel een topwagen.

Hoe heb je je route bepaald?

Via een detailkaart hadden we thuis al onze route uitgestippeld maar de zeer gebruiksvriendelijke GPS maakte de kaart overbodig. We konden gewoon de vooraf bepaalde plaatsen ingeven en de GPS stuurde er ons zonder mankeren naar toe. 

Costa Blanca                                                                                       

Hoogtepunt?

De warme avonduren en de vele restaurantjes waar je voor een prikje heel lekker eet. Na deze culinaire genoegens was een frisse cocktail op een terras aan zee telkens een perfecte afsluiter van de dag.

Gekste dat je hebt meegemaakt?

Een optreden van twee zangeressen op een terras in de jachthaven van Denia. Het klonk zeer mooi maar hun Engelstalige nummers kon je met de beste wil ter wereld echt niet begrijpen. Charmant maar toch ook een klein beetje lachwekkend.

Wat mag je niet overslaan?

Een bezoek aan Benidorm moet je zeker doen. Al is het maar om (even) te genieten/gruwen van het Spaanse equivalent van Blankenberge in het kwadraat. Je hoort er meer Nederlands, Duits en Engels dan Spaans en in het voorjaar en najaar domineren senioren, bejaarden én hoogbejaarden in hun elektrische rolstoelen het straatbeeld. Wie zich niet zeker voelt in het buitenland, moet zeker een vakantie in Benidorm boeken maar de meer ervaren reiziger zal deze hoogbouwmetropool na enkele uren snel verlaten om de rust van de kleinere (bad)plaatsen op te zoeken.

Nog tips voor andere reizigers?

Rij enkele kilometers verder! Het kan gebeuren dat in het voorjaar hardnekkige nevelwolken de zon doen verdwijnen voor een halve dag of zelfs meer. Gooi dan gewoon je handdoek en zwempak in de wagen en rij enkele kilometers verder. Het is best mogelijk dat in het volgende dorpje of stad de zon volop schijnt en voor dat perfecte vakantiegevoel zorgt.”

Wat is je volgende (geplande) reis?

Binnen vier dagen vertrek ik opnieuw voor enkele reisreportages naar Noord-Engeland en daarna staan de Griekse eilanden en Nice op het programma vooraleer ik drie weken naar Zuid-Afrika reis.

Suzanne Al

Director of Marketing

Als Marketing Manager Nederland & België is Suzanne verantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten. Naast een passie voor autohuur, is ze ook dol op vakanties. Niet gek dus, dat ze vaak bezig is met vakantieplannen maken – altijd mét huurauto natuurlijk. Want alleen dan kom je op de mooiste plekjes.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou