fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Pierre Darge in Namibië

Als ik op reportage ben, heb ik de handen vol met plannen, afspraken maken, foto’s regelen. Daarom wil ik geen gezeik aan mijn kop, niet aan de gate in de luchthaven en nog veel minder als ik een huurauto ga afhalen.

namibië auto in het zandDaarom heb ik altijd mijn reispas en mijn internationaal rijbewijs op zak en om diezelfde reden koos ik voor Sunny Cars,  ging voor een all risk-formule en weinig rompslomp. Als ik na een lange vlucht een wagen ophaal wil ik het liefst enkel een handtekening zetten en de sleutel meenemen.  En aldus geschiedde op de luchthaven van Windhoek.

Voor Namibië, waar 90 % van de wegen onverhard zijn, wilde ik een 4×4 en kreeg een potige Toyota HiLux voorgesteld. Die mag dan wel groot lijken, hij bezit twee onbetaalbare troeven: hij staat hoog op poten en hij beschikt over een inschakelbare vierwielaandrijving. Driekwart van de tijd reed ik in tweewielaandrijving, en dat is handig want zuiniger. Bovendien bezit hij ook nog eens twee brandstoftanks, samen goed voor 140 liter! Dan zit je al snel goed voor 1500 kilometer autonomie en in het slechtste geval, als het echt harken in het zand wordt, voor 700 km. Niet te onderschatten in een land waar de tankstations ver uit elkaar liggen.

Na een dagje rijden wist ik het al : deze HiLux is de perfecte kompaan want comfortabel (wat ik niet had verwacht) en betrouwbaar. We hadden het gedurende twee weken samen reuze naar onze zin, zowel in de Namib woestijn, in Damaraland als in de Kalahari. En toen ik hem op de luchthaven terug bracht, beperkten de formaliteiten zich tot het strikte minimum.

Zo kunnen we werken.

Pierre Darge, redacteur bij Knack Weekend. Hij huurde een auto via Sunny Cars in Namibië.

Gastblogger

Reisjournalisten of -bloggers

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Reacties

frits stegen

9 oktober 2015 | 11:15 pm | Reageer op frits stegen

Wat een kloterig kort stukje. Ik ga naar Namibië. Ik wil huren bij Sunny Cars. Waarschijnlijk ook een Hilux. En dan ... ? Tja, en dan ... dan heb ik aan deze informatie dus helemaal niks.

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou