fbpx

Een all-in auto huren bij Sunny Cars? Naar sunnycars.be

Portugal met Jeanet Diemers

Om de beste reistips te verzamelen, interviewen we regelmatig experts uit de Smile Society, onze best verkopende reisbureaus. Deze week deelt reisagent Jeanet Diemers van Toerkoop Franeker haar tip voor een prachtvakantie. Zij beveelt Portugal van harte aan.

Wat vind jij de allermooiste bestemming om met een huurauto te ontdekken?foto Jeanet

“Ik weet heel veel mooie bestemmingen waar je zeker een auto moet huren om optimaal te kunnen genieten. Voor mezelf blijft Portugal een topper.”

Waarom is Portugal favoriet voor jou?

“Je kunt er je ideale vakantie samenstellen en strand goed afwisselen met cultuur. De natuur is door het hele land prachtig. Ik ben in twee weken van Porto naar Faro gereden en dat was top. Het noorden van Portugal is het mooist, net als in Nederland en in elk ander land… in Friesland kunnen wij dat makkelijk tegen onze klanten zeggen! De mensen zijn er zo vriendelijk en behulpzaam. Wij waren op een gegeven moment de weg kwijt. Een Portugees bood spontaan aan voor ons uit te rijden naar het dorpje. Dat deed hij héél hard, dus we moesten flink gassen om hem te volgen. Maar we kwamen er dus wel!”

Wat zijn de highlights van je route van Porto naar Faro?

“Porto is een superleuke havenstad, lekker overzichtelijk en ze schenken er vanzelfsprekend de heerlijkste port. Hierna zakten we langzaam af naar Fatima, een indrukwekkende bedevaartplaats. Aveiro en visserdorp Nazaré zijn ook niet te missen aanraders. Uiteraard bezochten we Lissabon: hier lieten we de auto twee dagen voor staan. Je kunt hier veel te voet doen of met de authentieke trammetjes.”

Heb je nog een slimme tip voor wie naar Portugal gaat?

“Huur er zo’n apparaatje voor de tolwegen bij, dan hoef je je daar niet meer druk om te maken. Wij hadden ‘m achteraf niet per se nodig, omdat we de binnenweggetjes veel leuker vonden. Maar kies je voor de grote wegen, dan is zo’n apparaatje handig.”

Wat ontbreekt nooit in je koffer(bak)?

“Mijn eigen muziek. Niks lekkerder dan je vrij voelen en je eigen muziek draaien. Ik heb een brede smaak, van klassiek tot rock. U2 is een van mijn favorieten. Tegen klanten zeg ik ook altijd: denk eraan op reis je lievelingsmuziek mee te nemen. Vorige zomer gingen we met ons grote samengestelde gezin van zes personen naar Thailand. We huurden daar een busje via Sunny Cars. Voor deze vakantie hadden we een zomerse Spaanse cd mee, daar hebben we zoveel lol mee gehad. Als we die muziek nu horen, zitten we voor ons gevoel weer in Thailand, beleven we die avonturen weer.”

Vrijheid is voor mij…

“… Geen verantwoording hoeven af te leggen. En een auto bij de hand te hebben. Adviseer ik mijn klanten ook altijd: thuis heb je ook een auto voor de deur waar je op elk gewenst moment in kan springen. Wat is er nou lekkerder dan in het buitenland van hetzelfde gemak te profiteren? En voel je vooral niet schuldig als je de auto een dagje niet gebruikt. Dat gebeurt thuis toch ook wel eens?”

Overtuigend argument! Je zit niet voor niks in de Smile Society!

“We doen ons best. Maar eerlijk: op vakantie mag een huurauto gewoon niet ontbreken!”

Sunny Cars

Wij regelen autohuur van A tot Z.

Heerlijk uitkijken naar een vakantie vol plezier, zorgeloosheid en avontuur. Met een huurauto op je eigen tempo op pad gaan om de leukste plekjes te ontdekken, met het fijne idee dat je all-in verzekerd bent. Dát is pas genieten! Ons team van experts geeft je volop tips & tricks rondom het ontdekken van je bestemming met een huurauto van Sunny Cars. Rent a smile!

Plaats een reactie

* Nodig om een reactie te plaatsen.

Misschien ook interessant voor jou